Izbornik
Zatvoriti izbornik

Svjetska premijera: novi Multivan

Svjetska premijera: novi Multivan

Svaki novi Multivan uvijek je impresionirao svoje fanove jedinstvenim i novim značajkama. Ni novi Multivan ovdje nije iznimka - a predstavlja puno više od samog vozila. On je mjesto sastajanja, mjesto za potrebe najrazličitijih generacija, prostor koji je istovremeno dom i prijevozno sredstvo.

Vozilo koje postaje mjesto sastajanja

Novi Multivan višenamjensko je vozilo koje se može prilagoditi bezbrojnim konceptima mobilnosti. Zbog toga su vanjski dizajn i unutrašnjost nanovo definirani, naravno, bez ikakvih izmjena u DNK-u Multivana. Naime, novi Multivan uvijek je u službi višenamjenske praktičnosti, prikladnosti za svakodnevicu i kvaliteta svestranog vozila - u kombinaciji s inovativnim funkcijama. Više od dvadeset sustava potpora čine novi Multivan sada još sigurnijim. U kombinaciji s visokom razinom povezivosti i integracijom usluga   dolaze mnogobrojne značajke: od novog panoramskog staklenog krova² preko prvog plug-in hibridnog pogona pa sve do nanovo osmišljenog koncepta unutrašnjosti koji višenamjensku praktičnost Multivana podiže na novu razinu.

Karizmatičan dizajn: estetski karakter iznutra i izvana

Vanjski dizajn

Magnet za poglede u vanjskom dizajnu

Novi Multivan s jasnim, bezvremenskim dizajnom slijedi svoje prethodnike i u vizualnom pogledu - ali interpretira tradicionalni dizajn na novi način. Dvije klasične vanjske boje modela u novom Multivanu naglašene su elegantnom kromiranom trakom² koja se proteže po sredini od glavnih svjetala do stražnjeg dijela vozila. Otmjeni vanjski dizajn svjetala s IQ.Light - matrix LED glavnim svjetlima³ dopunjen je serijskim LED stražnjim svjetlima i projekcijskim svjetlom⁴ - naime, novi Multivan pozdravlja vas pri ulasku projekcijom svoje siluete na podu. Novi vanjski dizajn upotpunjen je velikim izborom elegantnih boja i naplataka, primjerice novim 19" naplatcima od lakog metala² - tako ćete novi Multivan moći oblikovati prema svom osobnom ukusu.

IQ.Light - matrix LED glavna svjetla

Spoj estetike i sigurnosti

Nova IQ.Light - matrix LED glavna svjetla³ s LED svjetlima za dnevnu vožnju nisu samo estetska značajka po kojoj ćete već izdaleka prepoznati novi Multivan - ona su osim toga i osobito inteligentna. Naime, sustav upravljanja svjetlima prepoznaje situaciju u vožnji i interaktivno uključuje kratka i duga svjetla. Osim toga, pobrinut će se za optimalno osvjetljenje kolnika jer opseg funkcije obuhvaća i "Dynamic Light Assist", trajna duga svjetla bez zasljepljivanja. IQ.Light prepoznaje promet iz suprotnog smjera i može ciljano isključivati pojedine svjetlosne snopove kako ne bi zasljepljivao vozila iz suprotnog smjera. Dodatno, zahvaljujući inovativnim sustavima kamera i radara dinamično svjetlo za vožnju zavojima osvijetlit će zavoj još prije no što počnete ulaziti u njega. Tako će vam ovaj inteligentan sustav omogućiti da se u potpunosti posvetite najvažnijem: vožnji.

Osvijetljena kromirana letvica

Svjetlo koje postaje signatura

Za nas ona predstavlja estetski karakter: osvijetljena kromirana letvica² na rešetci hladnjaka. S kromiranom letvicom između prednjih glavnih svjetala koja je prvi put ugrađena u neko Volkswagen Gospodarsko vozilo nastavljamo razvijati dizajn svjetala marke Volkswagen. Tako ova predstava sa svjetlosnim efektima na prednjem dijelu vozila neće samo postati pravi magnet za oči nego i svojevrsna signatura - a tko tijekom noći pogleda u osvrtno zrcalo, odmah će prepoznati da se odostraga približava novi Multivan.

Unutrašnjost i ambijentalno osvjetljenje

Elegantan dojam u unutrašnjosti

Dizajn unutrašnjosti ispunjen je kvalitetnim materijalima koji novom Multivanu daju elegantan dojam na vrhunskoj razini. Optimizirana, "lebdeća" instrumentna ploča s digitalnim područjem zaslona djeluje uredno i elegantno. A serijsko višenamjensko kolo upravljača od kože s tiptronicom ispunit će gotovo svaku želju. Osim toga, novi Multivan nudi vam unutrašnjost po vašem ukusu. Naime, s višebojnim ambijentalnim osvjetljenjem možete sami birati u kojim će bojama blistati vaša unutrašnjost. Bilo to bijelo svjetlo za traženje izgubljenih predmeta, topla žuta nijansa boje za opuštenu večer ili šarena kombinacija boja - vaše vozilo, vaš dizajn svjetala.

Pogon koji postaje alternativa

Novi Multivan dolazi s izborom pogona koji nikad nije bio raznolikiji. Naime, osim sa serijskim "Shift-by-Wire" automatskim mjenjačem naše svestrano vozilo sada dolazi i s plug-in hibridnim pogonom s kojim ćete uživati u potpuno novom doživljaju vožnje Multivana. Novi Multivan eHybrid omogućuje vam u modusu isključivo na električni pogon gotovo nečujnu lokalnu vožnju kroz grad neutralnu u pogledu emisija CO2. Usto je zahvaljujući litij-ionskoj bateriji od 10,4 kWh (neto kapaciteta) doseg koncipiran tako da svoje prosječne svakodnevne relacije možete prijeći isključivo na električni pogon. U novom modelu Multivan eHybrid sistemska snaga turbobenzinskih motora (TSI) i e-motora iznosi 160 kW / 218 KS. Uživajte u novom osjećaju u vožnji - s potpuno novim komforom u vožnji Multivana i upravljanjem na vrhunskoj razini. Iskoristite vrijeme stajanja svog vozila i napunite svoj Multivan primjerice kućnom strujom preko vlastitog Power Chargera⁵.

Pravi Multivan: visoka razina višenamjenske praktičnosti i prikladnosti za svakodnevicu

Okretan i prikladan za gradske vožnje

Pokret koji postaje dinamika

Novi Multivan omogućava bolje upravljanje s dinamičnim komforom u vožnji na vrhunskoj razini. Na raspolaganju vam stoje osnovni model (4,98 m) i produžena verzija (5,18 m), oboje s nižom visinom vozila od oko 1,90 m i uz nepromijenjenu unutrašnju visinu. S panoramskim staklenim krovom² neće samo osjećaj prostranosti u novom Multivanu biti veći nego i stvarna unutrašnja visina. Maksimalni kapacitet utovarnog prostora kod opreme s panoramskim staklenim krovom i produženom verzijom iznosi 4053 litre (natovareno u visini krova do iza prvog reda sjedala), dok kapacitet prtljažnika iza trećeg reda sjedala iznosi 763 litre (469 litara kod osnovnog modela). Dok su vanjske dimenzije izvedene nešto uže, unutrašnjost je ipak dobila na širini. Tako novi Multivan pokazuje svoje jake strane i u gradskom prometu - a u kombinaciji s brojnim sustavima potpora za vozača može se manevrirati kroz gradske gužve jednostavno kao da je osobno vozilo.

Višenamjenski stolić

Prilagodljivog oblika, funkcije i položaja

Novi Multivan sinonim je za još veću slobodu - koju također pruža novorazvijeni višenamjenski stolić² u unutrašnjosti. Tako ga možete postaviti gotovo svugdje jer on jednostavno klizi po vodilicama. Kada se bočne strane višenamjenskog stolića sklope uz pomoć inovativnog zapornog mehanizma i stolić gurne prema dolje u postolje, on neće samo postati znatno uži i niži, već će dobiti potpuno novu funkciju kao višenamjenski alat. I to tada kada ga gurnete skroz prema naprijed između prednjih sjedala i onda koristite kao višenamjensku središnju konzolu s njegovim pretincima za odlaganje i držačima za napitke.

Sustav pojedinačnih sjedala

Fleksibilnija, jednostavnija i grijana

Jedna od velikih novih prednosti u novom Multivanu su sklopiva pojedinačna sjedala u stražnjem dijelu vozila koja se lako vade i zahvaljujući kojima se sada još lakše može realizirati raznovrstan raspored sjedala. Bilo kao nasuprotan raspored² s višenamjenskim stolićem² u sredini, bilo sva sjedala u smjeru vožnje ili bez ikakvih sjedala u svrhu prijevoza velikih predmeta - raspored sjedala možete promijeniti u samo nekoliko poteza. Zahvaljujući sustavu pojedinačnih sjedala sada možete demontirati samo sjedala koja se nalaze na jednoj strani vozila - i tako prevesti osobe ili glomazne predmete poput e-bicikala. Osim toga, s novim konceptom sjedala uštedjeli smo oko 25% mase. Dodajmo još jedno pametno rješenje: bočna sjedala u putničkom prostoru prvi su put grijana² - tako će i putnicima u stražnjem dijelu vozila biti ugodno toplo tijekom hladnih zimskih dana.

Udobnost koja postaje prvoklasna

Panoramski stakleni krov

Krov koji postaje nebo

Apsolutnu novost u novom Multivanu predstavlja izrazito velik panoramski stakleni krov² podijeljen u dva dijela - takvo što dosad nismo mogli vidjeti u Multivanu. Time postignut još veći osjećaj prostranosti i nešto viša unutrašnja visina pobrinut će se za veću udobnost. Uživajte tijekom dana u dobro osvijetljenoj unutrašnjosti, a noću u nezaboravnim trenucima pod zvjezdanim nebom. Premaz niske emisije (eng. LowE) u višeslojnom sigurnosnom staklu k tomu smanjuje zračenje topline za 78 posto. To za putnike u putničkom prostoru znači da se samo moraju nasloniti i uživati.

Kvalitetni materijali

Elegantni materijali u unutrašnjosti

Vožnja u novom Multivanu nije samo jednaka vožnji osobnog vozila, nego i unutrašnjost oduševljava kvalitetnim materijalima na vrhunskoj razini. Unutrašnjost karakteriziraju novorazvijeni dekorativni umetci "Dark Woodgrain Optic"² ili "Metal Grid"⁷ te dvobojne, kontrastne presvlake sjedala poput varijante kože "Savona"². Još jednu značajku predstavlja ergonomski osmišljeno i umreženo područje zaslona koje će se pobrinuti za uredan i otmjen dojam u cockpitu.

Ergonomija sjedala i pretinci

Središnja konzola koja postaje središte događanja

Sjedala u novom Multivanu potpuno su nanovo osmišljena kao sustav pojedinačnih sjedala - naravno, i u pogledu udobnosti. Naime, naša opcijska komforna sjedala s certifikatom organizacije AGR² dostupna su s funkcijom memorije i masaže. Još jedna komforna značajka u unutrašnjosti: brojni pretinci. Bilo u vozačevoj kabini, na vratima, ispod sjedala ili na višenamjenskom stoliću koji se može koristiti kao središnja konzola²: urednost je u novom Multivanu zajamčena. On vam nudi dovoljno prostora za uredno pospremanje predmeta poput tableta ili boca s pićem.

Ulazak i izlazak iz vozila

Dvoja klizna vrata – otvorite vozilo bez ključa i samo krenite

Novi Multivan sada serijski dolazi s dvoja klizna vrata. U tu smo svrhu optimizirali ulazak i izlazak iz vozila. Naime, novi Multivan po želji je dostupan s funkcijom "Easy Open"², zahvaljujući kojoj ćete moći otvarati klizna vrata i stražnji poklopac upravljanjem gestama. Sve što za to morate napraviti je držati stopalo ispod senzora za komforno otvaranje, pričekati da se vrata automatski otvore i smjestiti se. Sa sustavom pokretanja i zaključavanja bez ključa "Keyless Advanced"² očekuje vas još jedna prednost u pogledu udobnosti - novi će vas Multivan prepoznati. Tako ćete bez korištenja ključa moći pokrenuti svoj novi Multivan i jednostavno krenuti.

Tehnologija: novi Multivan postaje pametna kuća

U kombinaciji s automatskom regulacijom razmaka ACC, Car2X omogućava komunikaciju s drugim vozilima i umreženom infrastrukturom te može pravodobno upozoriti na opasnosti. A s induktivnim punjenjem za vaš smartphone², internetskim pristupom i brojnim USB-C sučeljima u vozačevoj kabini i putničkom prostoru tehnološki ćete biti prilično dobro opremljeni. Osim toga, serijski dostupne mobilne online usluge We Connect⁸ i We Connect Plus⁹ ¹⁰ olakšat će vam svakodnevicu. Sustav Digital Cockpit sa zaslonom u boji veličine 26,03 cm (10,25"), Head-up zaslonom², serijskim sustavom prepoznavanja prometnih znakova i infotainment sustavom sa serijskim zaslonom u boji veličine 25,4 cm (10") pobrinut će se za informacije i zabavu prema najmodernijim kriterijima. Zahvaljujući Premium sound sustavu Harman Kardon² s 14 zvučnika vrhunskih performansi i zabavu ćemo podići na novu razinu. K tomu dolaze mobilne online usluge koje slave svoju svjetsku premijeru u novom Multivanu. Inovativnom digitalizacijom podižemo rukovanje, ergonomiju i opseg funkcija na potpuno novu razinu - pametna kuća u Multivanu.

Saznajte više o tehnologiji

Usluge za električna vozila

Nove značajke za novi pogon

Kao prvo vozilo iz programa Volkswagen Gospodarskih vozila novi je Multivan dostupan i kao e-hibrid - pa su tako dostupne i nove usluge We Connect⁸. Uz pomoć e-Managera namjestite vrijeme polaska kada želite da se vaša baterija napuni, s uslugom punjenja kontrolirajte stanje napunjenosti baterije, s uslugom klimatizacije pokrenite klima-uređaj na svom smartphoneu, ohladite svoj novi Multivan prije početka vožnje ili zaustavite postupak punjenja preko aplikacije We Connect App. Kako biste uvijek zadržali pregled nad svojim novim Multivanom.

We Upgrade

Aktivacija novih funkcija

Premijera u novom Multivanu: dolazi višebojno ambijentalno osvjetljenje koje je već tvornički dostupno u sklopu opcijske opreme. Ili vrlo jednostavno kao nadogradnja putem In-Car-Shopa ili web-shopa We Connect. I druge korisne funkcije vozila poput regulacije dugih svjetala "Light Assist" ili navigacije s informacijama u stvarnom vremenu mogu se aktivirati putem trgovina - jednostavno kao i na smartphoneu.

Više o nadogradnji We Connect

We Connect

Nova digitalna mobilnost

Novi je Multivan spreman za sve prednosti nove digitalne mobilnosti: s besplatnim značajkama usluge We Connect⁸ - vašim digitalnim suputnikom za mobilnu svakodnevicu. Naime, zahvaljujući pripadajućoj aplikaciji We Connect App možete komforno upravljati relevantnim funkcijama vozila sa svog smartphonea. Ova mobilna online usluga čini vožnju automobila još digitalnijom, umreženijom i udobnijom - a vaš novi Multivan još inovativnijim. 

Pregled vaših usluga:

 •   Poziv za pomoć na cesti
 •   Položaj parkiranja
 •   Automatska obavijest o sudaru
 •   Status vozila
 •   Vrata & svjetla
 •   Izvješće o stanju vozila
 •   Podaci o vožnji
 •   Planiranje termina servisa

Više o uslugama We Connect

We Connect Plus

Novi Multivan - nova razina

Novi Multivan prvo je vozilo iz programa Volkswagen Gospodarskih vozila koje zahvaljujući integriranoj eSIM kartici može biti opremljeno internetskom vezom u sklopu serijske opreme - s uslugama We Connect Plus⁹ ¹⁰ . Inteligentna online navigacija k tomu vam na raspolaganje stavlja prometne informacije u stvarnom vremenu - to je povezivost današnjice. S uslugama We Connect Plus⁹ ¹⁰  uz sve funkcije osnovnog paketa We Connect iskusit ćete praktičnost brojnih drugih usluga:

 •   Online prometne informacije
 •   Online aktualiziranje karti
 •   Online rukovanje govornim naredbama11
 •   Online alarmni uređaj protiv krađe
 •   Online grijanje vozila u mirovanju12
 •   Online prozračivanje vozila u mirovanju
 •   Streaming medija13
 •   Wi-Fi hotspot
 •   Pretraživač benzinskih postaja i stanica za punjenje
 •   i još mnoge druge usluge

Više o uslugama We Connect Plus

Bežični App-Connect

Kao na smartphoneu

S uslugom App-Connect putem tehnologija Apple CarPlay™, Android Auto™ ili MirrorLink® dovest ćete svoje certificirane aplikacije sa smartphonea na dodirni zaslon svog infotainment sustava - i to bez povezivanja svog smartphonea putem kabela¹⁴. Tako ćete moći pozivati svoje najbolje aplikacije u svom novom Multivanu kao što to inače činite na smartphoneu - za još bolju zabavu.

Više o bežičnom App-Connectu

Poboljšana sigurnost na visokoj razini

Vaš novi Multivan nije samo izrazito komforan i umrežen nego i izrazito siguran. Nova IQ.Light - matrix LED glavna svjetla³ s regulacijom dugih svjetala i svjetlom za skretanje još bolje osvjetljavaju kolnik - ona su naime vrlo inteligentna i reagiraju uz predviđanje situacija u prometu. K tomu dolaze brojni sustavi potpora i sigurnosni sustavi na vrhunskoj razini, a to je ukupno više od 20 sustava. U kombinaciji s automatskom regulacijom razmaka ACC u sklopu opreme dolazi i Car2X koji omogućava interakciju s drugim umreženim vozilima i umreženom infrastrukturom kako bi pravodobno upozorio na moguće opasnosti. Premijeru u novom Multivanu slavi prikaz okoline od 360 stupnjeva "Area View"² koji nudi dobru preglednost okoline iz ptičje perspektive. Tako se sigurnost i tijekom parkiranja podiže na novu razinu. Vaš novi Multivan povezuje udobnost i sigurnost.

Novom Multivanu dodijeljena je renomirana nagrada „Red Dot Award“

Novom Multivanu dodijeljena je nagrada "Red Dot - Best of the Best"

Bolju svjetsku premijeru novog Multivana nismo mogli ni zamisliti: konačno novo događanje uživo s publikom, show uživo s novim varijantama modela Multivan na pozornici - a vrhunac predstavlja osvojena prva nagrada: "Red Dot - Best of the Best". Ona se smatra jednom od najrenomiranijih nagrada za dizajn. Ove su godine poduzeća iz 60 zemalja predstavila više od 7800 proizvoda. Žiri od 50 međunarodnih stručnjaka ocjenjivao je proizvode po stupnju inovacije, funkcionalnosti, ergonomiji, vijeku trajanja, okolišnoj kompatibilnosti, kvaliteti te simboličkom i emocionalnom sadržaju. Nova interpretacija ikone Bulli oduševila je već na prvi pogled te je u kategoriji "Automobili i motocikli" osvojila atraktivnu nagradu "Red Dot Winner 2021 - Best of the Best". Na to smo vrlo ponosni i drago nam je što će novi Multivan uskoro i vas moći oduševiti.

Izvor: Red Dot Design Award: Der neue Multivan (red-dot.org)

Više o novom Multivanu

Novi Multivan u medijateci

Želite vidjeti još više o novom Multivanu? Onda posjetite našu novu medijateku o Multivanu.

Na medijateku o Multivanu

Dobro došli u novi svijet

Svestrano vozilo koje postaje predvodnik: pregled pitanja i odgovora o novom Multivanu.

Na pregled novog Multivana

Tehnički podaci novog Multivana 

Dimenzije, konfiguracije sjedala i opterećenje: brojke i činjenice o novom Multivanu.

Na tehničke podatke o novom Multivanu

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/magnifier Created with Sketch.