Izbornik
Zatvoriti izbornik

Za sve terene Inteligentni
pogon na sve kotače 4MOTION

4MOTION tehnologija pogona na sve kotače

Volkswagen inteligentni pogon na sve kotače stvara idealnu vezu automobila i ceste. Na ovaj način vaše vozilo postiže sigurnu vuču na gotovo bilo kojoj površini i nudi vam veću sigurnost u vožnji i zadovoljstvo vožnje.

Prvi službeni "Bulli" s pogonom na sve kotače debitirao je 1984. godine kao "T3" i nosio je dodatno ime "syncro". S njim je započela priča o uspjehu svih modela s pogonom na sve kotače iz Volkswagen komercijalnih vozila.

Promjena modela s "T4" u "T5" popraćena je 2003. tehničkom prilagodbom pogona na sve kotače - viskozni spoj je do tada ustupio mjesto modernom kvačilu s više ploča. "Syncro" je postao "4MOTION".

Volkswagen gospodarska vozila s pogonom na sve kotače 4MOTION

Kod svih modelskih linija Volkswagen gospodarskih vozila dostupan je pogon na sve kotače 4MOTION: za još veću sigurnost i udobnost u vožnji. Također, jedinstvenu 4MOTION kombinaciju s automatskim mjenjačem možete naručiti i na mnogim modelima!

Caddy

Upoznajte još veću stabilnost u vožnji

Prednosti pogona na sve kotače 4MOTION posebno su jasne na kišnim ili snježno pokrivenim cestama, kao i na prljavim ili oštećenim cestovnim površinama. U tim slučajevima, spojka pogona na sve kotače preusmjerava pogonsku snagu na kotače s boljom trakcijom i time doprinosi osjetno mirnijoj vožnji, većoj sigurnosti u zavojima i preciznijem rukovanju.

Stalni pogon na sve kotače također pokazuje svoje snage u vožnji s prikolicom - na primjer, u kombinaciji sa snažnim turbo-dizelskim motorom od 90 kW / 122 KS. Ako želite još više povećati udobnost i prostranost u vožnji, jednostavno odaberite model T6.1 sa 2,0 l TDI motorom do  150 kW / 204 KS  i kombinirajte DSG mjenjač s dvostrukom spojkom i pogonom na sva četiri kotača 4MOTION.  Za ultimativnu  prostranost tu je model Crafter sa 2,0 l TDI motorom do  130 kW / 177 KS uparen sa 8 stupanjskim automatskim mjenjačem  i pogonom na sva četiri kotača 4MOTION.

 

Na Caddy modele

T6.1

Savladajte sve brijegove i snježne doline

Pogon na sva četiri kotača automatski prilagođava prijenos snage odgovarajućoj situaciji vožnje pomoću elektronički upravljane spojke na više ploča na stražnjoj osovini. Mala težina sustava osnova je optimalnog ponašanja u vožnji i visoke dinamike vožnje.

Jedinstven u klasi 
Opcijski 4MOTION pogon na sve kotače dostupan je i s opcijskim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom DSG. Kombinacija je dostupna za motore snage 110 kW / 150 KS i 150 kW / 204 KS. Tako možete uživati u posebnoj udobnosti vožnje u planinskim predjelima zahvaljujući potpuno automatskoj promjeni brzina.

Na T6.1 modele

Crafter

Najveća raznolikost pogona.

Crafter je jedino vozilo u svojoj klasi s šest varijanti pogona. Prednji, stražnji ili pogon na sve kotače 4MOTION mogu se kombinirati s 8 stupanjskim automatskim ili ručnim mjenjačem. 

Pogon na sve kotače 4MOTION
Bez obzira na blatnjava gradilišta, neasfaltirane šumske staze ili ekstremne nagibe - u varijanti s pogonom na sve kotače 4MOTION, novi Crafter oduševljava na svim terenima uz pouzdanu vuču i najugodnije vozne performanse. 

Na Crafter modele

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim