Izbornik
Zatvoriti izbornik

Novi
ID. Buzz

Potpuno električan, potpuno umrežen, potpuno novoosmišljen.

Potpuno električan, potpuno umrežen, potpuno novoosmišljen.

Novi
ID. Buzz

Potpuno električan, potpuno umrežen, potpuno novoosmišljen.

Cijena od (uključujući PDV)
63.745
Cijena od (bez PDV-a)
50.996
Maksimalna snaga motora (kW)
150
kW
Maksimalna snaga motora (KS)
204
KS
30 - minutna snaga motora (kW)
70
kW
30 - minutna snaga motora (PS)
95
KS
Potrošnja
21,0
kWh/100 km
CO₂-emisije
0
g/km
Vučno opterećenje
(na 12% nagiba)
1.000
kg
Nosivost do
499
kg

Doseg prema WLTP ciklusu maks.:8

cca. 420 km

Vrijeme punjenja 5 do 80%:9

cca. 30 min.

ID. Buzz je spreman definirati budućnost mobilnosti na novi način

Dolazi nova generacija mobilnosti: inovativni ID. Buzz. To je prvo gospodarsko vozilo iz Volkswagena koncipirano na potpuno električni pogon: multifunkcionalan, potpuno umrežen i potpuno novoosmišljen - za obitelji, prijatelje i izazove svakodnevnog života. Čak i u uskim ulicama velegrada. Otkrijte vizionarski dizajn modela ID. Buzz koji ujedinjuje kompaktne dimenzije s prostranošću, inovativnom tehnologijom i održivošću. Oduševite se opsežnom povezivošću i digitalnim značajkama poput pametnog svjetla ID.Light. Uvjerite se u modernu električnu mobilnost u novom modelu ID. Buzz.

Dizajn jedne nove ere

Njegov izgled predstavlja posvetu prvom Bulli modelu, a istovremeno je potpuno jedinstven: po želji je dostupan u četiri dvobojne boje, a izražajan dizajn modela ID. Buzz ujedinjuje moderne proporcije s inovativnom tehnologijom. Zahvaljujući potpuno redizajniranom konceptu s komforno namjestivim sjedalima, unutrašnjost nudi više prostora i varijabilnosti, dok prilagodljivo ambijentalno osvjetljenje, po želji s do 30 boja, pruža vrhunske akcente. S maksimalnim doživljajem prostora i inovativnim dizajnom svjetala, novi ID. Buzz oduševljava u svakom pogledu.

Održiva mobilnost u svim područjima

Sveobuhvatna održivost za budućnost usmjerenu na zaštitu klime: to je naša težnja s novim modelom ID. Buzz. Zato ga nećemo isporučiti samo na papiru s CO2 neutralnim vrijednostima1, već ćete se i lokalno voziti potpuno bez CO2 emisija. S ID. Chargerom2 tu je i odgovarajući opcijski Wallbox. A zahvaljujući  korištenju recikliranih materijala na mnogim mjestima, ID. Buzz povezuje održivost i udobnost u jednu cjelinu.

Doživite tehnologiju budućnosti već danas

Opsežna povezivost zahvaljujući tehnologiji Car2X3, više od 30 sustava potpora u vozilu po želji i dobra vidljivost zahvaljujući opcijskim LED Matrix glavnim svjetlima - novi ID. Buzz impresionira mnogobrojnim digitalnim značajkama te nudi visok stupanj komfora i kvalitete. Sa svojom fiksno ugrađenom SIM karticom, uvijek je pripravan: na taj način možete jednostavno aktualizirati digitalne funkcije modela ID. Buzz. Uz funkciju "Over-the-air" Updates4 pomoću aplikacije We Connect5, softver za sustave može se jednostavno aktualizirati pritiskom na gumb.

Velike stvari započinju osmijehom

Priznanje za performanse

Zlatno kolo upravljača 2022 ID. Buzz proglašen je najboljim obiteljskim automobilom

Obiteljski komfor u novom potpuno električnom modelu ID. Buzz ispisan je velikim slovima. To također smatraju čitateljice i čitatelji te žiri "Zlatnog kola upravljača 2022." koji su ovaj električni Bulli proglasili najboljim obiteljskim automobilom. Ovu međunarodno renomiranu nagradu svake godine dodjeljuju časopis "AUTO BILD" i novine "BILD AM SONNTAG" za najbolja nova izdanja automobila, a ove je godine održana po 46. put.

Čitateljice i čitatelji dviju publikacija odabrali su 21 model iz sedam kategorija u finale na DEKRA Lausitzringu. Ovdje je neovisni žiri sastavljen od stručnjaka za automobile, vozača utrka i prominentnih osoba sveobuhvatno ocjenjivao vozila tijekom testnih vožnji. Pritom je ID. Buzz ostavio konkurenciju za sobom u klasi obiteljskih automobila te je nagrađen "Zlatnim kolom upravljača". Osim svoje prostranosti i varijabilnosti, ID. Buzz impresionirao je žiri također svojom održivošću i tehnologijom.

Izvor: "AUTO BILD", izdanje 45/2022 i "BILD AM SONNTAG", izdanje 46/2022.

Pitanja i odgovori: ID. Buzz i zajednica obožavatelja

Susret sa stručnjacima


Fanovi u ID. Buzz Home zajednici pitali su, a mi odgovaramo: U našem filmu naši stručnjaci objašnjavaju što biste voljeli znati o novom potpuno električnom vozilu ID. Buzz. Na primjer: Koje posebne značajke sadrži eksterijer? Kako funkcionira punjenje kod kuće i na putu? Ili koliko je ID. Buzz održiv? Naš film vam pruža odgovore na ova pitanja, zajedno s praktičnim informacijama o dodatnoj opremi - jednostavno ga pogledajte i začas postanite poznavateljem modela ID. Buzz.

Pogledaj video

ID. Buzz: Električna mobilnost nove dimenzije

Inovativni koncept prostora

Izvana i iznutra: nova dimenzija prostranosti

Zajedno doživite ekološki prihvatljivu mobilnost: S cijelom obitelji ili na izletu s prijateljima, bilo u gradu ili na selu, novi ID. Buzz je višenamjenski svestrani automobil, prikladan za svakodnevnu vožnju i komforan - također zbog malog promjera zaokreta od nešto više od jedanaest metara. Zahvaljujući maksimalnoj iskorištenosti prostora, potpuno novorazvijeni prostrani koncept unutrašnjosti nudi također mnogo mjesta za noge. Komforno namjestiva sjedala modela ID. Buzz mogu se koristiti na varijabilne načine. Čak i sa svim putnicima u vozilu, ovo vozilo s pet sjedala ima mnogo mjesta za prtljagu, s kapacitetom do 1.121 litre iza drugog reda sjedala6.

ID. Buzz Box

Sve odložite unutra: Mobilni prostor za odlaganje na putovanju

Stvorite red u trenu: veliki, opcijski ID. Buzz Box fleksibilna je značajka u futurističkom dizajnu za brzo i učinkovito spremanje svih svakodnevnih stvari u unutrašnjosti između vozačevog i suvozačevog sjedala. Boce s napitcima, sunčane naočale i slično dobro su razvrstani zahvaljujući višenamjenskoj kutiji za spremanje koja se može ukloniti, a ujedno ih jednostavno možete ponijeti sa sobom i na pauzu. Praktično za putovanja: Osim ladica s puno prostora za pohranu, mobilni ID. Buzz Box također sadrži otvarač za boce i strugalicu za led, a oni su integrirani u gornju površinu za odlaganje. Kad se kutija izvadi, također imate optimalan pristup stražnjem dijelu i stvara se fleksibilan prostor između prednjih sjedala. Ovako funkcionira pametno korištenje prostora.

Infotainment

Dobro došli u digitalni svijet

U novom modelu ID. Buzz očekuje vas Digital Cockpit, internetska veza, mobilne online usluge i integrirano upravljanje govornim naredbama - najsuvremenija tehnologija na visokom nivou. Cockpit modela ID. Buzz nudi površinu za odlaganje gotovo svega - čak i vašeg pametnog telefona, a po potrebi podržava i induktivno punjenje. Koristeći aplikaciju App-Connect jednostavno prenesite glazbu, audio knjige ili poruke sa svog pametnog telefona na opcijski dodirni zaslon u boji veličine 30,5 cm (12 inča) u infotainment sustavu, koji možete koristiti za upravljanje brojnim funkcijama kao što je opcijski DAB+ radiouređaj. Pametne usluge We Connecta5 povezuju vaš ID. Buzz sa svijetom informacija, a uz aplikaciju We Connect ID. App transformiraju vaš pametni telefon u daljinski upravljač. Na taj način uvijek imate nadzor nad svojim vozilom i čak možete upravljati nekim značajkama i kada niste u njemu. U kombinaciji s brojnim opcijskim USB-C portovima, ID. Buzz između ostalog nudi izvrsno umrežavanje i zabavu.

Dizajn svjetala

Moderno osvjetljenje koje komunicira s vama

Veliki dio dopadljivog nastupa modela ID. Buzz čini moderan dizajn svjetala. Čim priđete vozilu s ključem automobila, u kombinaciji s opcijskim sustavom za zaključavanje i pokretanje Keyless Access, njegova opcijska LED Matrix glavna svjetla električno se podižu odozdo prema gore i zasvijetle - poput prijateljskog pozdrava "očima". Naposlijetku će vam dobrodošlicu u unutrašnjosti poželjeti interaktivni ID.Light ne samo pomoću svjetlosnog signala i decentnog zvuka, već će vas još lakše voditi kroz promet u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom. Deset serijski ili opcijski dostupnih 30 boja ambijentalnog osvjetljenja s neizravnim svjetlom osiguravaju ugodnu atmosferu tijekom vožnje. Moguće je istovremeno odabrati dvije boje. Jačina osvjetljenja može se namjestiti zasebno i inidividualno za četiri područja. Zahvaljujući funkciji "Coming & Leaving Home", ID. Buzz osvjetljava tamu: kada želite doći do vozila ili izaći iz njega, glavna svjetla i svjetlosna projekcija čine put vidljivim. Inovativna tehnologija svjetala modela ID. Buzz redovito omogućuje vrhunske trenutke u svakodnevnom životu.

Kotači od lakog metala

Zaokružuju uspješan dizajn: kotači modela ID. Buzz

Vanjski izgled novog modela ID. Buzz možete također prilagoditi svojim željama. Osim boja, odabir kotača igra posebno važnu ulogu. Ovisno o kombinaciji, oni vozilu ID. Buzz pružaju potpuno individualan karakter. Bilo sportski ili elegantni, bilo u crnoj ili radije dvobojnoj crnoj/srebrnoj boji: Odaberite svoj omiljeni između pet kotača od lakog metala i jednog čeličnog kotača s ukrasnim poklopcem u dimenzijama od 18 inča do 21 inča. S velikim naplatcima ID. Buzz ostavlja briljantan dojam.

Potpuno umrežen: Povezivost & Tehnologija

Funkcija "Over-the-air" Updates

Ažuriranja softvera povećavaju funkcionalnost digitalnih sustava u vašem automobilu ID. Buzz. Zahvaljujući funkciji "Over-the-air" Updates4, putem We Connecta5 oni se mogu redovito ažurirati i optimizirati - bez posjete servisnoj radionici. Vrlo je jednostavno: "Over-the-air" Updates4 preuzimaju se u pozadini tijekom vožnje putem pristupa mobilnoj mreži vašeg vozila ID. Buzz. Čim update bude dostupan, u infotainment sustavu se pojavljuje napomena i bit ćete vođeni kroz korake do instalacije. Dok je vaš ID. Buzz parkiran - na primjer preko noći - odvija se potpuna instalacija i možete uživati u ažuriranim i poboljšanim funkcijama sljedeći put kada ga pokrenete. Tako ste uvijek tijeku te također nakon kupnje svojeg vozila ID. Buzz profitirate od naših najsuvremenijih digitalnih funkcija.

Car2X

Vozila koja u cestovnom prometu međusobno komuniciraju mogu smanjiti prometne gužve i upozoriti na lokalne opasnosti. Tehnologija Car2X višestruko proširuje radijus senzora vozila uključivanjem informacija drugih sudionika u prometu i infrastrukture u izračun trenutne ukupne situacije. Korištenjem pametnog softvera i elektronike, sigurnost se može podići na novu razinu. Primjer za to je usluga "Lokalna upozorenja". Tako, primjerice, ID. modeli komuniciraju u okruženju do 800 metara i unutar milisekundi. Zahvaljujući mnogobrojnim senzorima, električni automobili pravovremeno prepoznaju moguće opasnosti i automatski putem Wi-Fi radiosignala upozoravaju druge sudionike u prometu koji se nalaze u blizini.

ID. Light

Digitalni pomagači sve više olakšavaju našu svakodnevicu, a takav je slučaj i u novom modelu ID. Buzz. Njegov inovativni ID. Light intuitivno podržava putnike u vozilu inteligentnim svjetlosnim signalima. Pomoću uske trake svjetla ispod vjetrobranskog stakla vizualno komunicira s vama, a u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom pomaže vam da opuštenije vozite kroz promet. S različitim svjetlosnim impulsima ID. Light, primjerice, signalizira u kojem smjeru sukladno navigaciji treba dalje upravljati, je li ID. Buzz pripravan za vožnju ili mu se puni baterija. Također se, dok napuštate vozilo, oprašta od vas svjetlećim pozdravom.

Sustavi potpora

Po želji s više od 30 sustava potpora i mogućnošću komunikacije s drugim vozilima, ID. Buzz već je danas spreman za mobilnost sutrašnjice. Po prvi put u nekom gospodarskom vozilu iz Volkswagena, raspon pametnih sustava potpora kreće se od automatskog ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta, zatim obavijesti o lokalnim upozorenjima i opasnostima (Car2X) do najnovije verzije opcijskog Travel Assista sa zbirnim podacima7. Ovaj sustav umjesto vas može održavati vozilo na voznom traku, razmak do vozila ispred i najveću brzinu koju namjestite7. Pritom Travel Assist sa zbirnim podacima između ostalog koristi podatke sustava adaptivnog vođenja po voznom traku. Ovaj sustav aktivno održava vozilo u sredini voznog traka. Travel Assist sa zbirnim podacima se istovremeno prilagođava vašem načinu vožnje i može usmjeriti vozilo ulijevo ili udesno u vlastitom voznom traku umjesto da vozi točno u sredini7. Osim toga, Travel Assist sa zbirnim podacima također vas, po želji, aktivno podržava pri promjeni voznog traka na autocesti7. Ako su zbirni podaci raspoloživi, Travel Assist sa zbirnim podacima oslanja se samo na prepoznatu granicu voznog traka kako bi održao vozilo na pravcu, na primjer na seoskim cestama bez uzdužne oznake trake u sredini7. Povrh toga, Travel Assist sa zbirnim podacima sadrži prediktivnu regulaciju brzine i potporu u zavojima. Pritom se brzina vozila može prilagoditi važećim ograničenjima brzine i karakteristikama ceste (zavojima, kružnim tokovima i sl.)7. Opcijska IQ. Light - LED Matrix glavna svjetla također pružaju izvrsnu preglednost. U kombinaciji sa sustavom Dynamic Light Assist, ona se dinamički zaslanjaju tijekom vožnje noću i usmjeravaju vozilo u zavoje prije nego što to vi učinite3. Pritom će vam ID.Light u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom dodatno olakšati prolazak kroz promet prikazivanjem uputa vašeg infotainment sustava i sustava pomoći u obliku lako razumljivih svjetlosnih signala. Inovativan i potpuno povezan: S modelom ID. Buzz udobnije stižete na odredište.

Zanima vas više
informacija vezanih
uz ID. Buzz?

Prijavite se vašom e-mail adresom i odaberite preferiranog ovlaštenog Volkswagen partnera koji će vas kontaktirati.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim