Izbornik
Zatvoriti izbornik

Amarok

Ovo je Amarok.
Novi pick-up marke Volkswagen gospodarska vozila.

Ovo je Amarok.
Novi pick-up marke Volkswagen gospodarska vozila.

Amarok

Ovo je Amarok.
Novi pick-up marke Volkswagen gospodarska vozila.

Cijena od (uključujući PDV)
54.449
Cijena od (bez PDV-a)
39.952
Snaga motora (kW)
151 - 177
kW
Snaga motora (PS)
207 - 240
KS
Potrošnja goriva
8,8 - 10,2
l/100 km
CO₂-emisije
0 - 267
g/km
Vučno opterećenje
(na 12% nagiba)
3.200
kg
Nosivost do
924
kg

Novi Amarok 5-godišnje
jamstvo

Osigurajte si za novi Amarok serijsko produženo jamstvo od 3 godine neposredno nakon isteka 2-godišnjeg jamstva proizvođača, uz maksimalnu ukupnu kilometražu od 150.000 km (ovisno o tome što prije nastupi)²¹.

Svi putovi vode do cilja

Konstruiran za one za koje automobil mora moći više od same vožnje od točke A do točke B: novi Amarok predstavlja svestranost na četiri kotača. S modernom tehnologijom u vozilu suvereno će svladati vaše izazove: naime, ovaj snažni radoholičar dobro će se snaći na gotovo svakoj podlozi u svim vremenskim uvjetima. Njegov novi, jedinstveni dizajn pretvara ga u pravi magnet za oči gdje god da se pojavi. Doživite sada novi Amarok, uspješan spoj gospodarskog vozila i premium klase marke Volkswagen gospodarska vozila.

Ovo je dizajn

Snaga, suverenost i agilnost u gotovo svim okolnostima - to pretvara novi Amarok u Volkswagen gospodarsko pickup vozilo premium klase. Iz njegovih gena proizlazi offroad karakter, dok njegov dizajn naglašava izvanredne karakteristike svestranog vozila: od elegancije Amaroka Aventura pa sve do robusnosti Amaroka PanAmericana - vanjski dizajn nudi istaknute razlike kod svake od pet linija opreme. Od različitih rešetki hladnjaka pa sve do novodizajniranih ukrasnih ili sportskih šipki te stepenica: novi Amarok ispunit će gotovo svaku želju.

Ovo je offroad

Po čemu je novi Amarok pravo čistokrvno offroad vozilo? Zahvaljujući novoj tehnologiji, većem broju modusa vožnje, zračnih jastuka te više od 25 sustava potpora on nudi bolja terenska svojstva od njegova prethodnika. Offroad karakteristike uvelike su proširene osobito kod karoserije, voznog postroja te varijanti motora i mjenjača, i to od promijenjenih dimenzija pa sve do znatno veće dubine uranjanja. Veliki vanjski kutovi nagiba i veći razmaci od tla pobrinut će se za veću prikladnost za terenske vožnje. Ukratko: više offroad kvaliteta, više offroad osjećaja - jednostavno više Amaroka.

Ovo je svestranost

Bilo premještanje materijala, povlačenje tereta ili vožnja na neprohodnom terenu. Bilo u gradu, u ruralnim predjelima ili na terenu. Bilo kao osnovna verzija Amaroka ili kao Amarok Aventura - novi Amarok nudi pravu svestranost. Pritom je novi Amarok u odnosu na svog prethodnika dorastao u više pogleda. Zahvaljujući mnoštvu novih značajki ovaj model pruža još veću pripravnost uz intenzivnije opterećenje. Na primjer kuka za vuču s opterećenjem prikolice do 3,5 t: ona je sada raspoloživa za sve automatske mjenjače. Ili teretna površina: ona nudi dovoljno prostora između kućišta kotača za poprečno utovarenu euro paletu, koja se može vezati stabilnim ušicama. To i još mnogo toga pretvara Amarok u iznimno svestrano gospodarsko vozilo. Zahvaljujući novoj komfornoj opremi, više od 25 sustava potpora, zračnim jastucima i brojnim paketima vanjske opreme ovaj će se pickup dokazati i kod prijevoza osoba i kod transporta tereta. Bilo u urbanom okruženju ili izvan prometnih ruta.

Od osnovne do premium opreme: evidentno Amarok!

Novi Amarok marke Volkswagen gospodarska vozila pobrinut će se za to da vam radovi budu još ugodniji - barem u pogledu svega što se tiče mobilnosti i transporta. Naime, u sklopu serijske i dodatne opreme novi Amarok pruža prvoklasnu udobnost u kombinaciji s inteligentnim infotainmentom i modernim sustavima potpora za vozača - u daleko većem opsegu od prethodnog modela. Otkrijte ovdje samo neke od brojnih premium značajki. 

Dobro osmišljena udobnost

Jer neki su dani sami od sebe dovoljno teški: novi Amarok nudi premium opremu koja će vožnju učiniti ugodnijom. Na primjer udobna prednja sjedala s mogućnošću električnog namještanja u 10 položaja¹. Ona su u modelima Amarok Aventura i Amarok PanAmericana serijski presvučena kožom "Savona" odnosno "Cricket", dok će vas u modelu Amarok Style dočekati presvlaka Art Velours². Instrumentna ploča i obloga vrata u vozačevoj kabini oduševljavaju otmjenom kožnom optikom³. U kombinaciji s višenamjenskim kolom upravljača⁴ i usklađenim ambijentalnim osvjetljenjem⁵ vožnja ne može početi opuštenije. Tomu pridonosi i novi 10-stupanjski Shift by Wire automatski mjenjač⁶ koji snagu novog Amaroka učinkovito prenosi na cestu. Odjednom je počela kiša? Pritiskom na gumb zaštitite teret na teretnoj površini električnom izvlačnom pokrivkom⁷.

Kompletno novi dizajn Volkswagen gospodarskih vozila

Svojim snažnim konturama novi se Amarok predstavlja u potpuno aktualiziranom dizajnu Volkswagen gospodarskih vozila: veliki vanjski kutovi nagiba i veći razmaci od tla pobrinut će se za veću prikladnost za terenske vožnje. Širi međuosovinski razmak od prethodnog modela uočljivo naglašava njegov atletski izgled. Zahvaljujući opcijama Volkswagen stilova na nekim dijelovima možete ostvariti svoje vlastite zamisli i k tomu možete unijeti svoju osobnu notu u izboru među mnoštvom mogućnosti. Od osam vanjskih boja raspoloživih za sve linije opreme pa sve do ukrasnih elemenata poput sportske šipke za Amarok Aventura i ukrasnih šipki za modele Amarok Life, Amarok Style te opcijski za Amarok PanAmericana nudi vam se manevarski prostor za vaše individualne preferencije.

Infotainment i povezivost

Izgleda dobro: digitalni cockpit veličine 20,32 cm (8") ili opcijski 31,24 cm (12,3")⁸ te mobilne online usluge- novi Amarok kroči novim putovima i u digitalnom svijetu. Preko velikog dodirnog zaslona u boji nećete upravljati samo brojnim funkcijama vozila nego i digitalnim radioprijmom. Po želji možete dobiti funkciju "Online navigacije". Pritom se ona služi podacima koji su pohranjeni u navigacijskom uređaju. K tomu se dodatno koriste serverski/online podaci putem integrirane SIM kartice kako bi se primjerice obuhvatila aktualna zbivanja u prometu. U paketu VW Connect navigacija sadržane su između ostaloga navigacijske karte koje se mogu online aktualizirati, aktualne prometne informacije za Europu i pristup određenim posebnim odredištima. A s premium sound sustavom Harman Kardon¹⁰ s osam vrhunskih zvučnika, subwooferom i punom snagom od 640 W i vaše će uši iskusiti najveću razinu užitka. Kad smo već kod slušanja: novi Amarok sad ima još bolje upravljanje govornim naredbama zahvaljujući paketu VW Connect Basic¹¹. S aplikacijom We Connect ID. App/Volkswagen App¹² na vašem smartphoneu moći ćete upravljati brojnim funkcijama vozila sa svog smartphonea.

Modusi vožnje i sustavi potpora

Više modusa vožnje znači i više mogućnosti: unaprijed konfigurirani modusi vožnje u novom Amaroku pružaju podršku vozačima u nekoliko stupnjeva u posebnim situacijama offroad vožnje te u raznim vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti. Više od 25 opcijskih sustava potpora, od kojih je više od 20 potpuno novih u Amaroku, pobrinut će se za veći komfor u vožnji. Primjerice Park Assist Plus¹³. Iako je teško moguće da ćete na terenu imati problema s parkiralištem, to se u urbanom okruženju itekako može dogoditi. Dobro je ako tada imate potpuno automatsku potporu upravljanja pri parkiranju koja će manevrirati vozilom u uska parkirna mjesta. Sustav može prepoznati postojeće parkirno mjesto te će izvršiti manevar parkiranja¹⁴, a vi ćete samo morati nadzirati postupak parkiranja i eventualno izvršiti regulaciju. Također koristan u uskim situacijama: prikaz okoline (Area View¹⁵). On omogućava veći broj prikaza s kamerama na svim četirima stranama, uključujući prikaz od 360° odozgo¹⁴. Često putujete cestama s više voznih trakova u gradu ili na autoputu? Onda vam može pomoći potpora pri promjeni voznog traka¹⁶: ona vas putem LED žaruljice u dotičnom vanjskom zrcalu može upozoriti na vozila¹⁴ koja se približavaju odostraga ili koja se već nalaze u mrtvom kutu. Svi ovi i brojni drugi sustavi potpora učinit će vožnju u novom Amaroku ne samo boljom nego i opuštenijom. 

Ovo je Amarok. Novi pickup marke Volkswagen gospodarska vozila.

Novi Amarok iz temelja je nanovo razvijen. Svojom modernom tehnologijom i novooblikovanim dizajnom on kombinira uobičajenu robusnost s novim komforom iz premium segmenta. Njegova svestranost čini ga posebnim - a svestranost ćete također pronaći u brojnim dodatnim funkcijama i paketima opreme. Tako vam se otvara još više mogućnosti kako biste pronašli svoje željeno vozilo.

Više svjetla!

U novom Amaroku upotrebljavaju se isključivo LED glavna svjetla. Od modela Amarok Style u LED tehnologiji raspoloživa su i stražnja svjetla. Posebnu značajku u novim modelima Amarok Style, Amarok PanAmericana i Amarok Aventura predstavljaju "IQ.Light" matrix LED glavna svjetla s dinamičnom regulacijom visine svjetlosnog snopa. Ovisno o željama i opremi sveukupno vam na raspolaganju stoje sljedeće tehnologije:

  • "IQ.Light" matrix
  • LED glavna svjetla  
  • LED glavna svjetla  
  • LED/halogena stražnja svjetla  
  • LED svjetla za maglu  
  • Osvjetljenje okoline  
  • LED svjetla u Cargo kutiji

Rock & Road & Roll

Kotači svakom vozilu pružaju individualan karakter. I zato za novi Amarok postoji nova paleta kotača i guma. Želite snagu? Ili eleganciju? Ili možda radije prikladnost za sve vrste terena? Od 16" čeličnih naplataka pa sve do 21" aluminijskih kotača¹⁷ i guma za sve vrste terena veličine do 18"¹⁸- ovdje ćete pronaći velik izbor.

Položaj koji zauzmete na sjedalu definirat će vaš način vožnje

Zahvaljujući velikom razmaku između redova sjedala pet odraslih putnika sada će imati znatno više prostora u dvostrukoj kabini. I to nije sve: od sjedala s mogućnošću namještanja u 6 položaja za vozača (4 položaja za suvozača) u osnovnom modelu Amaroka pa sve do sjedala s mogućnošću električnog namještanja u 10 položaja u Amaroku PanAmericana i Amaroku Aventura: uvijek ćete udobno sjediti. Kad već govorimo o prostoru: s veseljem iščekujte više pretinaca, između ostaloga s dodatnim pretincem za rukavice, džepovima na leđnim naslonima i više mogućnosti odlaganja ispod stražnjih sjedala.

Donosi boju na terenu

Novi Amarok dostupan je u osam vanjskih boja: Clear bijela kao uni vanjska boja, Midnight crna, Bright plava, Light siva, Dark siva, Deep crvena i Bright bež u ponudi su kao metalik boje. Mid plava dolazi kao ekskluzivna boja marke Volkswagen gospodarska vozila.

Jednako praktični kao što su i važni: sustavi potpora za vozača

Novi Amarok iz temelja je nanovo razvijen. Svojom modernom tehnologijom i novooblikovanim dizajnom on kombinira uobičajenu robusnost s novim komforom iz premium segmenta. Njegova svestranost čini ga posebnim - a svestranost ćete također pronaći u brojnim dodatnim funkcijama i paketima opreme. Tako vam se otvara još više mogućnosti kako biste pronašli svoje željeno vozilo.

Komforni sustavi potpora 

Parkpilot u prednjem/stražnjem području

Može vas tijekom parkiranja zvučno upozoriti na prepoznate prepreke u prednjem i stražnjem dijelu¹⁴ te vam vizualno na zaslonu prikazati razmak od prepreka.

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist)

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku objedinjuje razne komponente i obuhvaća upozorenje kod napuštanja voznog traka, pomoć pri zadržavanju vozila na voznom traku i sustav prepoznavanja umora. Ona može¹⁴ uz pomoć višenamjenske kamere prepoznati vlastiti vozni trak i na brzini većoj od 60 km/h korigirati nenamjerno napuštanje voznog traka regulacijom kontraupravljanja. Istovremeno će upozoravajući zvuk i napomena u višenamjenskom pokazivaču upozoriti vozača na to.

Inteligentna potpora za brzinu

Može se automatski pridržavati ograničenja brzine, primjerice tijekom prolaska pokraj privremenih radova na cesti, te nakon ukidanja ograničenja ponovno ubrzati na prvobitno namještenu brzinu¹⁴.

Automatska regulacija razmaka ACC (Active Cruise Control)

Može¹⁴ pomoći u održavanju pravilnog razmaka od vozila ispred te u ponovnom kretanju vozila nakon kratkog mirovanja tijekom zastoja ili u gradskom prometu. Dok je za automatske mjenjače raspoloživ ACC+ koji može u potpunosti zaustaviti vozilo, ručni mjenjači raspolažu klasičnim sustavom ACC. Ovdje pri kočenju treba pravodobno ubaciti u nižu brzinu kako se motor ne bi isključio. 

Potpora upravljanja pri parkiranju (Park Assist Plus)

Potpuno automatska potpora upravljanja pri parkiranju pruža vam podršku tijekom ulaska i izlaska iz parkirnog mjesta¹⁴. Ona može izvršiti parkiranje na bočnim parkirnim mjestima u više poteza. Nakon ubacivanja u stupanj za vožnju unatrag vozilo samostalno preuzima upravljanje. Vozač samo mora pritiskati papučicu gasa i kočnicu, nadzirati postupak parkiranja i event. izvršiti regulaciju. Ona također može pomoći pri izlasku iz parkirnog mjesta vožnjom unatrag. Ako vozač tijekom kritičnog približavanja vozila ne reagira na upozoravajući zvuk, uslijedit će regulacija kočenja.

Front Assist

Potpora kočenja u nuždi koja u Europi dolazi u sklopu serijske opreme uvijek se isporučuje zajedno sa City funkcijom kočenja u nuždi, potporom za izbjegavanje prepreka i potporom za skretanje. "Front Assist" u smjeru vožnje putem senzora može registrirati pješake, bicikliste i vozila te vozača upozoriti na prepoznate opasne situacije¹⁴. Ako vozač ne reagira pravodobno, može se izvršiti automatsko kočenje u nuždi te u kritičnim situacijama može uslijediti manevar izbjegavanja prepreke¹⁴. Sustav potpore može prepoznati kada predstoji mogući sudar i reagirati tako što će aktivirati kočnice kako bi usporio vozilo prije naleta ili ga zaustavio do mirovanja kako bi u najboljem slučaju spriječio sudar¹⁴.

Pri skretanju s uključenim žmigavcem potpora za skretanje nadzire prelazak na lijevi vozni trak te u kritičnim situacijama može zaustaviti vozilo do mirovanja¹⁴.

Sustavi potpora koji pružaju podršku u vožnji

Regulacija dugih svjetala (Light Assist) / dinamična potpora za svjetla

Preko kamere u vjetrobranskom staklu kontinuirano se analiziraju promet ispred vozila i promet iz suprotnog smjera¹⁴. Light Assist će od određene brzine automatski uključiti duga svjetla. Opcijska "IQ.Light" matrix LED glavna svjetla optimalno osvjetljavaju kolnik i rub kolnika. Ako vam ususret dolazi vozilo, "Dynamic Light Assist"¹⁴ ¹⁹isključit će pojedine svjetlosne snopove u području oko vozila iz suprotnog smjera. Time se jačina dugih svjetala samo malo smanjuje, a prebacivanje između dugih i kratkih svjetala postaje suvišno. Čim vozilo prođe pokraj vas, duga će svjetla ponovno zasvijetliti u svojoj punoj jačini.

IQ.Light matrix LED glavna svjetla

Ako je vaš Amarok opremljen opcijskim "IQ.Light" matrix LED glavnim svjetlima, nećete profitirati samo vi nego i vozila iz suprotnog smjera. "IQ.Light" matrix LED glavna svjetla imaju duga svjetla koja se mogu dinamično isključiti i statično svjetlo za skretanje te donose povećanje komfora zahvaljujući poboljšanju osvjetljenja neposrednog područja tijekom vožnje unatrag¹⁴.

Prikaz okoline (Area View)

Area View vozaču omogućava pogled sa svih strana oko vozila, koji može osobito pomoći tijekom manevriranja ili parkiranja. Može se odabrati nekoliko prikaza četiriju kamera sa svih strana vozila - uključujući prikaz od 360° odozgo na vozilo.

Elektronički program stabilizacije

Antiblokadni sustav može spriječiti blokiranje kotača u slučaju kočenja i tako očuvati sposobnost upravljanja.¹⁴ Elektronički program stabilizacije može spriječiti podupravljanje ili preupravljanje ciljanim kočenjem pojedinih kotača.¹⁴

Sustav prepoznavanja umora

Može registrirati pad koncentracije vozača te ga upozoriti zvučnim signalom i vizualnom preporukom za stanku u kombiniranom instrumentu u trajanju od pet sekundi¹⁴. Ako vozač ne napravi stanku u sljedećih 15 minuta, upozorenje će se jednom ponoviti.

Kontrola tlaka u gumama

Informira vozača prije i tijekom vožnje o aktualnom tlaku u gumi te ga može upozoriti u slučaju gubitka tlaka¹⁴. U svakom se kotaču nalaze senzori koji pomoću radiosignala pružaju informacije o tlaku i temperaturi.

Upozorenje na vožnju u pogrešnom smjeru

Na temelju sustava prepoznavanja prometnih znakova upozorava na to da vozač ulazi na autoput s pogrešne strane¹⁴.

Digitalne usluge i aplikacije

VW Connect Basic

S paketom "VW Connect Basic" marka Volkswagen stavlja vam na raspolaganje korisne mobilne online usluge za vaše vozilo, trenutačno online rukovanje govornim naredbama. Marka Volkswagen gospodarska vozila ubuduće će proširiti svoju ponudu drugim mobilnim online uslugama te vas o tome pravodobno obavijestiti.

VW Connect navigacija

S paketom "VW Connect navigacija" dobit ćete dodatne mobilne online usluge za svoje vozilo. Tako će se primjerice integrirana navigacija, aktualne prometne informacije za Europu i pristup određenim posebnim odredištima (POI odredišta) pobrinuti za bolju orijentaciju.

Više o Amaroku

Amarok - varijante modela

Svojim snažnim konturama novi se Amarok predstavlja u potpuno aktualiziranom dizajnu Volkswagen gospodarskih vozila. Njegove su linije markantnije, dok njegove konture ističu njegov jasan offroad karakter. K tomu on sa sobom donosi još mnoštvo novosti.

Na varijante modela

Amarok - tehnički podaci

Novi je Amarok pravi magnet za oči u mnogim područjima. Čak i kada je riječ o brojkama, dimenzijama i podacima o snazi.

Na tehničke podatke

Amarok - cijene i ponude

Otkrijte cijene i ponude za novi Amarok.

Na cijene i ponude

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim