Izbornik
Zatvoriti izbornik

e-mobilnost Naš cilj: mobilnost koja neće biti samo elektrizirajuća već i održiva

e-mobilnost Naš cilj: mobilnost koja neće biti samo elektrizirajuća već i održiva

Kako bi se postigli zajednički ciljevi u pogledu zaštite klime, potrebno je također smanjenje emisija CO₂ u sektoru prometa. Za to slijedimo cjelovit pristup: želimo učiniti mobilnost ekološki prihvatljivijom i učinkovitijom - i to na održiv način. Novi ID. Buzz Cargo odličan je primjer te opsežne strategije. Od inovativnog e-vozila preko pametnih rješenja za punjenje pa sve do održivog recikliranja: svojim kupcima želimo ponuditi sve na jednom mjestu kako bi bili bezbrižni i kako bismo prelazak na ekološki osviještenu e-mobilnost učinili atraktivnijim.

Cijena od (uključujući PDV)
58.034
Cijena od (bez PDV-a)
46.428
Maksimalna snaga motora (kW)
150
kW
Maksimalna snaga motora (KS)
204
KS
30 - minutna snaga motora (kW)
70
kW
30 - minutna snaga motora (PS)
95
KS
Potrošnja
20,7
kWh/100 km
CO₂-emisije
0
g/km
Vučno opterećenje
(na 12% nagiba)
1.000
kg
Nosivost do
636
kg

Maks. doseg prema WLTP-u:7

oko 420 km

Vrijeme punjenja od 5 % do 80 %:8

oko 30 min.

Cjelovito osmišljena: moderna e-mobilnost u pristupu od 360°


Klimatske promjene stavljaju okoliš, prirodu i društvo pred ogromne izazove. Zato stojimo iza Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama i postavljamo si ambiciozne ciljeve. Želimo postati poduzeće koje će biti neutralno u pogledu emisija CO₂ do 2050. godine i preuzimamo odgovornost za kompletan udio u lancu vrijednosti naših vozila. Naime, samo sveobuhvatno održivim postupanjem možemo postići naše ciljeve. Zbog toga ćemo u okviru našeg pristupa e-mobilnosti od 360° pokušati svaku sastavnicu prebaciti na ugljičnu neutralnost - od opskrbnog lanca i vađenja sirovina preko proizvodnje i korištenja proizvoda pa sve do recikliranja. Primjerice kod novog modela ID. Buzz Cargo: on je prvi transporter marke Volkswagen gospodarska vozila koji je iz temelja koncipiran kao e-vozilo - od prve skice pa sve do posljednjeg detalja. Stoga vam ID. Buzz Cargo nećemo isporučiti samo neutralno u pogledu emisija CO₂¹ nego ćete ga i vi voziti bez lokalnih emisija CO₂. Za korištenje službenih vozila ID. Charger Pro² nudi se kao odgovarajući, opcijski wallbox za kućnu upotrebu. Ako se usto ID. Buzz Cargo puni strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije ili preko fotonaponskog sustava u kompleksu tvrtke, putovat ćete ekološki osviješteno. Tako će novi električni transporter promijeniti naše poduzeće i našu mobilnost - na održiv način.

S vlastitim wallboxom: inteligentno punjenje kod kuće

Uz e-vozilo dolazi i individualan, održiv ekosustav koji se prilagođava vašoj mobilnosti. Za komforno punjenje kod kuće s opcijskim punjačem ID. Charger² dobit ćete pametan i snažan wallbox. Modeli "Connect" i "Pro" imaju mogućnost povezivanja s internetom i usto njima možete daljinski upravljati putem aplikacije. 

Mobilni diljem Europe: komforno punjenje na putu

ID. Buzz Cargo učinit će vašu komercijalnu mobilnost još fleksibilnijom. Naime, novi električni transporter napunit ćete kada on stoji parkiran - čak i kada ste na putu: na primjer na javnom mjestu za punjenje na autoputu, ispred supermarketa ili trgovine građevinskim materijalom, u javnoj garaži ili u ulici svog kupca. Maksimalna snaga punjenja kod uobičajenog punjenja (AC) iznosi do 11 kW. Kod brzog punjenja (DC) - primjerice na autoputu - trebat će samo oko 30 minuta za punjenje baterije od 5 % do 80 %³ ako je raspoloživa maksimalna snaga punjenja modela ID. Buzz Cargo od 170 kW. Kako bi postupak punjenja bio još lakši, zahvaljujući Plug & Charge tehnologiji⁴ ubuduće ćete morati samo utaknuti kabel za punjenje i vaše će se vozilo puniti. Kod ove tehnologije vaši će se podaci za autorizaciju pohraniti u automobilu. Nakon toga će stanica za punjenje automatski prepoznati tko ste - što je veliki plus u pogledu komfora. Ova će se tehnologija postupno uvoditi putem norme certificirane u skladu s ISO standardima kako biste u budućnosti mogli upotrebljavati sve više Plug & Charge⁴ stanica za punjenje. I kako biste mogli doći do više od 310.000 mjesta za punjenje diljem Europe i imali pristup najvećoj europskoj mreži stanica za brzo punjenje IONITY. Slobodne agregate za punjenje pronaći ćete jednostavno i udobno putem aplikacije Charge&Fuel App.

Punjenje na parkiralištu tvrtke: individualna rješenja prikladna za vašu mobilnost

Ekološki osviješten, inovativan i praktičan: novi ID. Buzz Cargo olakšava prelazak na modernu komercijalnu e-mobilnost. Na to se odmah nadovezuje sljedeće pitanje: koja su rješenja za punjenje potrebna u kompleksu tvrtke? S odgovarajućim wallboxom, primjerice opcijskim punjačem ID. Charger Pro², udobno ćete opskrbljivati ID. Buzz Cargo strujom tijekom radnog vremena ili tijekom noći. Pametan i snažan ID. Charger Pro² nudi između ostaloga profesionalne digitalne sustave pristupa i obračuna zahvaljujući mjerenju struje s certifikatom prema Direktivi o mjernim instrumentima. Ako postupak punjenja mora biti brži jer se ID. Buzz Cargo danju upotrebljava primjerice kao dostavno vozilo, trebalo bi možda razmisliti o nabavi snažnijeg agregata za brzo punjenje. Želite puniti nekoliko e-vozila na jednoj lokaciji - i posjetiteljima također ponuditi mogućnost za to? U tom će vam slučaju pomoći instalacija menadžmenta opterećenja. Ta inteligentna tehnologija kod većeg voznog parka omogućava optimalnu raspodjelu raspoložive snage punjenja na sva e-vozila koja treba napuniti. Na taj se način mogu uštedjeti visoki troškovi investiranja u proširenje mrežnog priključka te se mogu spriječiti vršna opterećenja koja bi dovela do povećanja naknade za kapacitet koja se plaća godišnje. Uostalom: krov zgrade vaše tvrtke idealno je mjesto za fotonaponski sustav kako biste napajali vlastita mjesta za punjenje unutar tvrtke. Tako ćete s jedne strane ekološki osviješteno voziti novi ID. Buzz Cargo, a s druge ćete strane na održiv način pridonijeti rasterećenju javne strujne mreže i tako biti manje ovisni o kretanju cijena električne energije.

Baterije i recikliranje: pouzdano, dugovječno, održivo

Dulji intervali inspekcijskog servisa, manje odlazaka u servisnu radionicu i niži troškovi održavanja: za razliku od motora na izgaranje elektromotorima nije potrebno održavanje. Naime, nema dijelova podložnih trošenju, primjerice zupčastog remena, a nema ni zamjene ulja. Budući da su moderna e-vozila poput novog modela ID. Buzz Cargo koncipirana za dugotrajan rad, brojni potencijalni kupci često imaju samo jedno pitanje: koliko traje baterija? S novim modelom ID. Buzz Cargo birate visoku kvalitetu. Za njegovu litij-ionsku visokonaponsku bateriju jamčimo vam iskoristiv neto sadržaj energije od najmanje 70 % u trajanju od osam godina ili do 160.000 prijeđenih kilometara⁵. Baterija impresionira velikom gustoćom energije i snage. K tomu je izrazito otporna na cikluse punjenja i pražnjenja, odlikuje je malo samopražnjenje i ne zahtijeva održavanje.

Međutim, čimbenici poput količine i vrste postupaka punjenja (AC/DC), uvažavanja granica punjenja i temperatura okoline utječu na njezin vijek trajanja. To će kroz vrijeme zasigurno dovesti do gubitaka u pogledu dosega. Što, međutim, ne znači da se stare baterije bacaju. Naprotiv: vi možete u velikoj mjeri dati svoj doprinos i učiniti našu cjelovitu strategiju još održivijom. Ovdje je primjerice riječ o takozvanom drugom životu baterije, kod kojega se baterije nakon prvog životnog ciklusa u vozilu upotrebljavaju kao spremnici struje. Paralelno s time nastojimo reciklirati velik udio sirovina. Tako se već danas u našem pilot-postrojenju u tvornici u Salzgitteru može dobiti natrag do 97 posto sirovina za baterije, primjerice nikal, bakar i litij.

Više o visokonaponskoj bateriji

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim