Izbornik
Zatvoriti izbornik

Impressum Zaštita podataka

 

Izjava o zaštiti podataka za Europu u vezi s „prodajnim, uslužnim i marketinškim mjerama“

Poštovani kupci,

u okviru Vašeg posjeta, Vaš zastupnik za Volkswagen provodi sve postupke koji su neophodni za pružanje ugovorenih usluga i ispunjavanje Vaših zahtjeva. Zbog toga se uobičajeno provodi niz postupaka u okviru kojih se obrađuju podaci o Vama kao kupcu i Vašem vozilu i u koje je Volkswagen AG uključen kao proizvođač Vašeg vozila. Konkretno, to se posebice odnosi na obradu procesa servisa kao i na kupnju novog ili rabljenog vozila ili pak ispitivanje zadovoljstva kupaca. U nastavku teksta informirat ćemo Vas o obradama relevantnih podataka koje provodi Volkswagen AG.

A. Voditelj obrade

Ova Izjava o zaštiti podataka pruža informacije o prikupljanju, obradi i korištenju Vaših osobnih podataka putem društva Volkswagen AG, Berliner Ring 2, 38440 Wolfsburg, Njemačka, kundenbetreuung(kwfat)volkswagen(kwfdot)de, upisanog u registar trgovačkih društava Općinskog suda u Braunschweigu pod registarskim brojem HRB 100484 ("Volkswagen AG").

 

B.  Prikupljanje, obrada i korištenje Vaših osobnih podataka

1.  Očitavanje podataka iz vozila za praćenje potrošnje goriva (OBFCM podaci)

Radi usklađenosti sa zakonskim zahtjevima (Provedbena uredba Komisije (EU) br. 2021/392), podaci iz vozila kojima se bilježi potrošnja goriva i prijeđeni kilometri (poznati pod nazivom "on-board fuel consumption monitoring data", tj. podaci iz vozila za praćenje potrošnje goriva) očitavaju se prilikom dovođenja vozila u radionicu radi servisa ili popravka i dostavljaju se Europskoj komisiji zajedno s identifikacijskim brojem vozila (VIN).

Obrada, prijenos i pohrana podataka propisani su odredbama ove zakonske obveze; kupci mogu izričito odbiti provođenje takvih aktivnosti prije samog očitavanja podataka u ovlaštenim radionicama.

Vaši će se podaci izbrisati najkasnije nakon isteka razdoblja od 15 godina ili u skladu sa zakonskim zahtjevima, npr. neposredno nakon prestanka svrhe u koju su podaci prikupljeni i pod uvjetom da ne postoje nikakve druge zakonske obveze čuvanja podataka.

 

C.  Vaša prava

U bilo kojem trenutku možete besplatno ostvariti sljedeća prava u odnosu na Volkswagen AG. Na sljedećoj internetskoj stranici možete dobiti dodatne informacije o ostvarivanju svojih prava: https://datenschutz.volkswagen.de

Pravo na pristup osobnim podacima: Imate pravo dobiti pristup svojim osobnim podacima koji su pohranjeni kod nas kao i informacije u kojem će se opsegu izvršiti obrada ili prijenos Vaših podataka i primiti kopiju pohranjenih osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Izjava o zaštiti podataka za Europu u vezi s "prodajnim, uslužnim i marketinškim mjerama"

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravak bilo kojih netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Pravo na brisanje: Imate pravo zatražiti brisanje svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 17.
GDPR-a. U skladu s tim možete, primjerice, zatražiti da se Vaš osobni podaci izbrišu ako više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni. Također, brisanje možete zatražiti ako podatke obrađujemo na temelju Vaše privole koju ste povukli.

Pravo na ograničenje obrade: Imate pravo zatražiti ograničenje obrade svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 18. GDPR-a. To je primjerice slučaj ako osporavate točnost svojih podataka. Ograničenje obrade možete zahtijevati za razdoblje tijekom kojeg se vrši provjera točnosti podataka.

Pravo na prenosivost podataka: Ukoliko se podaci obrađuju automatiziranim sredstvima na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, imate pravo da Vam se Vaši podaci stave na raspolaganje u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i da se ti podaci prenesu drugom voditelju obrade.

Pravo na povlačenje privole: Ako se obrada podataka temelji na danoj privoli, imate pravo besplatno povući svoju privolu za obradu podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom.

Pravo na pritužbu: U vezi s obradom podataka imate također pravo podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu (kao što je povjerenik za zaštitu podataka za saveznu državu Donja Saska [Landesbeauftragte für den Datenschutz Niedersachsen]).

 

D.  Vaši kontakti

Kontakti za ostvarivanje Vaših prava

Podatke o osobama za kontakt radi ostvarivanja svojih prava možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici: https://datenschutz.volkswagen.de.

Službenik za zaštitu podataka

Kod pitanja u vezi sa zaštitom podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka koji je Vaša osoba za kontakt:
Službenik za zaštitu podataka društva Volkswagen AG
Berliner Ring 2, 38440 Wolfsburg, Njemačka
datenschutz(kwfat)volkswagen(kwfdot)de

Verzija iz: listopada 2021.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim