Izbornik
Zatvoriti izbornik

Impressum Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka za Europu u vezi s „prodajnim, uslužnim i marketinškim mjerama“

Poštovani kupci,

u okviru Vašeg posjeta, Vaš zastupnik za Volkswagen provodi sve postupke koji su neophodni za pružanje ugovorenih usluga i ispunjavanje Vaših zahtjeva. Zbog toga se uobičajeno provodi niz postupaka u okviru kojih se obrađuju podaci o Vama kao kupcu i Vašem vozilu i u koje je Volkswagen AG uključen kao proizvođač Vašeg vozila. Konkretno, to se posebice odnosi na obradu procesa servisa kao i na kupnju novog ili rabljenog vozila ili pak ispitivanje zadovoljstva kupaca. U nastavku teksta informirat ćemo Vas o obradama relevantnih podataka koje provodi Volkswagen AG.

A. Voditelj obrade

Ova Izjava o zaštiti podataka pruža informacije o prikupljanju, obradi i korištenju Vaših osobnih podataka putem društva Volkswagen AG, Berliner Ring 2, 38440 Wolfsburg, Njemačka, kundenbetreuung(kwfat)volkswagen(kwfdot)de, upisanog u registar trgovačkih društava Općinskog suda u Braunschweigu pod registarskim brojem HRB 100484 ("Volkswagen AG").

 

B.  Prikupljanje, obrada i korištenje Vaših osobnih podataka

1.  Očitavanje podataka iz vozila za praćenje potrošnje goriva (OBFCM podaci)

Radi usklađenosti sa zakonskim zahtjevima (Provedbena uredba Komisije (EU) br. 2021/392), podaci iz vozila kojima se bilježi potrošnja goriva i prijeđeni kilometri (poznati pod nazivom "on-board fuel consumption monitoring data", tj. podaci iz vozila za praćenje potrošnje goriva) očitavaju se prilikom dovođenja vozila u radionicu radi servisa ili popravka i dostavljaju se Europskoj komisiji zajedno s identifikacijskim brojem vozila (VIN).

Obrada, prijenos i pohrana podataka propisani su odredbama ove zakonske obveze; kupci mogu izričito odbiti provođenje takvih aktivnosti prije samog očitavanja podataka u ovlaštenim radionicama.

Vaši će se podaci izbrisati najkasnije nakon isteka razdoblja od 15 godina ili u skladu sa zakonskim zahtjevima, npr. neposredno nakon prestanka svrhe u koju su podaci prikupljeni i pod uvjetom da ne postoje nikakve druge zakonske obveze čuvanja podataka.

 

C.  Vaša prava

U bilo kojem trenutku možete besplatno ostvariti sljedeća prava u odnosu na Volkswagen AG. Na sljedećoj internetskoj stranici možete dobiti dodatne informacije o ostvarivanju svojih prava: https://datenschutz.volkswagen.de

Pravo na pristup osobnim podacima: Imate pravo dobiti pristup svojim osobnim podacima koji su pohranjeni kod nas kao i informacije u kojem će se opsegu izvršiti obrada ili prijenos Vaših podataka i primiti kopiju pohranjenih osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Izjava o zaštiti podataka za Europu u vezi s "prodajnim, uslužnim i marketinškim mjerama"

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravak bilo kojih netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Pravo na brisanje: Imate pravo zatražiti brisanje svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 17.
GDPR-a. U skladu s tim možete, primjerice, zatražiti da se Vaš osobni podaci izbrišu ako više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni. Također, brisanje možete zatražiti ako podatke obrađujemo na temelju Vaše privole koju ste povukli.

Pravo na ograničenje obrade: Imate pravo zatražiti ograničenje obrade svojih podataka ako su ispunjeni uvjeti iz članka 18. GDPR-a. To je primjerice slučaj ako osporavate točnost svojih podataka. Ograničenje obrade možete zahtijevati za razdoblje tijekom kojeg se vrši provjera točnosti podataka.

Pravo na prigovor: Imate pravo odbiti obradu svojih podataka ako naši legitimni interesi ne nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako se Vaši podaci upotrebljavaju za svrhe izravnog oglašavanja. Prigovor je dopušten ako se obrada provodi za potrebe javnog interesa ili pri obavljanju službene ovlasti ili za potrebe legitimnih interesa društva Volkswagen AG ili treće strane. Ukoliko prigovorite obradi svojih podataka, molimo Vas da nam navedete razloge prigovora. Nadalje, imate pravo i na prigovor na obradu podataka koja se provodi u svrhu izravnog marketinga. Navedeno se odnosi također na izradu profila u slučaju kada je ista povezana s izravnim marketingom.

Pravo na prenosivost podataka: Ukoliko se podaci obrađuju automatiziranim sredstvima na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, imate pravo da Vam se Vaši podaci stave na raspolaganje u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i da se ti podaci prenesu drugom voditelju obrade.

Pravo na povlačenje privole: Ako se obrada podataka temelji na danoj privoli, imate pravo besplatno povući svoju privolu za obradu podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom.

Pravo na pritužbu: U vezi s obradom podataka imate također pravo podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu (kao što je povjerenik za zaštitu podataka za saveznu državu Donja Saska [Landesbeauftragte für den Datenschutz Niedersachsen]).

 

D.  Vaši kontakti

Kontakti za ostvarivanje Vaših prava

Podatke o osobama za kontakt radi ostvarivanja svojih prava možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici: https://datenschutz.volkswagen.de.

Službenik za zaštitu podataka

Kod pitanja u vezi sa zaštitom podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka koji je Vaša osoba za kontakt:
Službenik za zaštitu podataka društva Volkswagen AG
Berliner Ring 2, 38440 Wolfsburg, Njemačka
datenschutz(kwfat)volkswagen(kwfdot)de

Verzija iz: listopada 2021.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim