Izbornik
Zatvoriti izbornik

Novi ID. Buzz Oprema i paketi

Novi ID. Buzz Oprema i paketi

U novom modelu ID. Buzz mogu se pronaći najvažniji trendovi u automobilskoj industriji: električna mobilnost, inteligentno umreženje sustava potpora i informacijskih sustava te bežični updatei⁹ softvera. K tomu je ID. Buzz iznimno svestrano i fleksibilno vozilo. Kako bi postao još posebniji i funkcionalniji, na raspolaganju vam stoje brojne dodatne funkcije pa sve do paketa kompletne opreme. Ovdje ćete vidjeti što je sve moguće.

Vizionarski dizajn za modernu mobilnost

Sa svojim jedinstvenim linijama ekspresivan dizajn novog modela ID. Buzz pronašao je svoj uzor u prvom Bulliju. Istovremeno ispunjava zahtjeve moderne električne mobilnosti. Naime, ID. Buzz objedinjuje kompaktne dimenzije s inovativnom tehnologijom i visokom razinom udobnosti. Jasno i funkcionalno skiciran, on budi brojne emocije, na primjer svojim šarmantnim "osmijehom" ili glavnim svjetlima s ljudskom notom. Karoserija modela ID. Buzz oduševljava praktičnim dimenzijama s velikim međuosovinskim razmakom, kratkim prevjesom i velikim kotačima. To omogućava maksimalnu iskorištenost prostora i mali, praktičan promjer zaokreta. A zahvaljujući nižoj visini vozila ID. Buzz izgleda još dinamičnije. Naravno da vanjski izgled možete prilagoditi svom ukusu. Za to vam između ostaloga na raspolaganju stoje brojne vanjske boje i novi kotači od lakog metala.

Vanjske boje

Za više boja u životu

Koju vanjsku boju preferirate? Novi ID. Buzz dostupan je bez nadoplate u Mono srebrnoj metalik boji te opcijski u još deset varijanta boje: kao uni vanjska Candy bijela boja, u četiri metalik nijansa Limonen žute, Starlight plave, Energetic narančaste i Bay Leaf zelene boje, u vanjskoj Deep crnoj boji s bisernim efektom te u četiri lakiranja u dvije boje. Ako odaberete jedno od vanjskih lakiranja u dvije boje, gornji dio s krovom i prednji poklopac u obliku slova V izvedeni su u Candy bijeloj boji.

Pokreni konfigurator

Kotači

Vi zaokružujete uspješan nastup

Uz boju vozila također odabir kotača ima odlučujuću ulogu. Ovisno o kombinaciji svom modelu ID. Buzz dat ćete potpuno individualan karakter: bilo sportski, elegantni ili robusni - naplatci modela ID. Buzz pravi su mamac za poglede i pobrinut će se za uspješan nastup. Odaberite svog favorita između pet kotača od lakog metala u dimenzijama od 19 do 21" i 18" čeličnog kotača s ukrasnim poklopcem.

Pokreni konfigurator

Dizajn svjetala

Više od puke svjetlosti: moderna tehnologija svjetala

Vidjeti bolje i biti bolje viđen: u novom modelu ID. Buzz ugrađena su isključivo LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla. Tako će vas simpatičan treptaj njegovih opcijskih IQ. Light - matrix LED glavnih svjetala pozdraviti čim se približite svojim ključem vozila¹. Dodatna značajka: opcijska IQ. Light - matrix LED glavna svjetla reagiraju uz predviđanje situacija u prometu. U kombinaciji sa sustavom Dynamic Light Assist ona će dinamično uključivati i isključivati duga svjetla tijekom noćnih vožnji i osvijetliti zavoje prije no što u njih uđete². A ako u mraku izađete iz vozila ili krenete prema njemu, komforna "Coming & Leaving Home funkcija" pomoći će vam tako što će glavna svjetla i osvjetljenje okoline s projekcijom logotipa u području prednjih vrata osvijetliti put.

Pokreni konfigurator 

Vrata i stražnji poklopac

Komforan ulazak i utovar

Novi ID. Buzz otvara vam sva vrata - a stražnji se poklopac otvara čak i automatski. Njega možete otključati dok su vam ključevi u džepu i otvoriti ga pokretom stopala. To je posebno praktično kada punih ruku stojite ispred vozila i želite pospremiti kupljene stvari ili prtljagu. Preduvjet za to je funkcija "Easy Open & Close"³ u kombinaciji s električnim stražnjim poklopcem³ i električnim kliznim vratima⁴. Sustav zaključavanja i pokretanja bez ključa Keyless Advanced⁵ otključat će sva vrata uključujući klizna vrata čim se svojim ključem približite modelu ID. Buzz.

Pokreni konfigurator

Sklopivi mehanizam za vuču

Izvlači se pritiskom na gumb

Palac gore: po želji je novi ID. Buzz dostupan i sa sklopivim mehanizmom za vuču⁶. On se praktično otključava preko prekidača u prtljažniku i izvlači se električno. Glavu kuke samo morate lagano pritisnuti rukom ili nogom prema gore i pustiti je da se uklopi. Sklapanje se također provodi poluautomatski. Pritisnite opet prekidač, a mehanizam će se deblokirati i električno sklopiti prema dolje. Potom ga treba samo rukom ili nogom zakrenuti ispod stražnjeg dijela vozila.

Pokreni konfigurator

Inovativna unutrašnjost: udobnost se susreće s održivošću

Unutarnje vrijednosti su te koje novi ID. Buzz čine jednim od najrevolucionarnijih vozila marke Volkswagen gospodarska vozila. Naime, svojim inovativnim konceptom prostora on postavlja nova mjerila. Rezultat: digitalni, varijabilni i funkcionalni električni kombi koji zahvaljujući svojoj unutrašnjosti  objedinjuje održivost i udobnost. Moderna tehnologija svjetala i pametni detalji poput otmjenog dizajna cockpita s pametnim konceptom pretinaca za odlaganje te opcijski mobilni ID. Buzz Box⁷ pobrinut će se da uživate u svakoj vožnji.

Inovativan koncept prostora

Kombinacija novog osjećaja prostora i varijabilnosti

Bilo za obitelj, slobodno vrijeme ili posao: novi ID. Buzz varijabilno je i svestrano vozilo prikladno za svakodnevicu. Naime, zahvaljujući inovativnom konceptu unutrašnjosti on nudi novu dimenziju prostora s mnoštvom slobodnog prostora za noge i prostora za stvari te visokom razinom udobnosti. Tomu pridonosi i preklopiv drugi red sjedala koji se može pomicati po dužini. Tako će ovaj model s pet sjedala čak i sa svim putnicima u vozilu iza stražnje klupe moći transportirati prtljagu zapremine do 1.121 litru⁸. A uz preklopljenu stražnju klupu zapremina se može skoro udvostručiti - na čak 2.123 litre uz utovarenu prtljagu do gornjeg ruba naslona prvog reda sjedala.

Pokreni konfigurator

ID. Buzz Box

Sve na svom mjestu: mobilni prostor za odlaganje na putu

Nikad lakše održavanje urednosti: opcijski ID. Buzz Box⁷ s mogućnošću vađenja fleksibilna je značajka koja će vam pomoći u brzom i učinkovitom pospremanju svakodnevnih stvari između vozačevog i suvozačevog sjedala. Boce s pićem, sunčane naočale i slično bit će uredno razvrstane zahvaljujući funkcionalnoj kutiji za odlaganje⁷ u futurističkom dizajnu - pa ćete ih lako ponijeti sa sobom na pauzu. Praktično za putovanje: osim ladicama s mnoštvom prostora za odlaganje mobilna kutija⁷ također raspolaže otvaračem za boce i strugalicom za led, koji su integrirani u gornjem pretincu. Ako se ID. Buzz Box⁷ ukloni, dobiva se optimalni pristup prema natrag i stvara se fleksibilan prostor između prednjih sjedala. Tako izgleda pametno iskorišten prostor.

Pokreni konfigurator

Pretinci

Za veći red u unutrašnjosti

U novom modelu ID. Buzz gotovo je uvijek uredno. Napitci, kutija za užinu i parkirna karta. Sunčane naočale, smartphone i tablet. Zahvaljujući pametnom konceptu pretinaca za odlaganje u cockpitu pronaći ćete dovoljno velik i prikladan pretinac za pohranu skoro svih stvari. Još mogućnosti odlaganja k tomu nude praktični preklopivi stolići na stražnjoj strani prvog reda sjedala.

Pokreni konfigurator

Ambijentalno osvjetljenje

Svijetli u vašim bojama za opušteno putovanje

Neovisno o tome kakvo je vaše trenutačno raspoloženje: ambijentalno osvjetljenje modela ID. Buzz sa svojih deset ili po želji 30 boja⁶ pobrinut će se svojim neizravnim svjetlom za opuštenu i ugodnu atmosferu. Zahvaljujući pažljivo odabranim svjetlosnim ugođajima u tren oka ćete podariti cijeloj unutrašnjosti toplu žutu, dinamičnu crvenu boju ili šarenu kombinaciju dviju nijansi boja. Boje se mogu praktično prilagoditi preko zaslona infotainmenta, jednako kao i jačina osvjetljenja koja se može zasebno namjestiti za četiri područja.

Pokreni konfigurator

Moderna tehnologija: povezivost i infotainment

Digitalni, potpuno umrežen i uvijek povezan: u novom modelu ID. Buzz doživjet ćete tehnologiju budućnosti već danas. To se osobito dobro vidi u cockpitu. Uz individualno prilagodljiv Digital Cockpit i velik dodirni zaslon infotainment sustava, s kojega možete upravljati brojnim funkcijama vozila, mogu se pronaći još brojne druge inovacije: primjerice lokalna upozorenja na opasnosti zahvaljujući Car2X tehnologiji, praktično aktualiziranje softvera zahvaljujući bežičnim updateima⁹ ili interaktivni ID. Light.

Digital Cockpit

Serijska oprema u svakom novom modelu ID. Buzz

Na vozačevom sjedalu očekuje vas moderna tehnologija na visokoj razini. Ovdje će vam pogled pasti na digitalne instrumente ID. zaslona veličine 13,46 cm (5,3") iza trokrakog kola upravljača - i naravno na serijski dodirni zaslon infotainment sustava veličine 25,4 cm (10"). Digitalni kombinirani instrument može se brzo prilagoditi vašim osobnim preferencijama i usto će vam pružiti brojne korisne informacije. A najvažnije informacije mogu se prikazati i na ID. zaslonu.

Pokreni konfigurator

Radiouređaj i navigacija

Moderan infotainment: glazba u središtu pozornosti

Samostojeća izvedba s rasporedom kao na tabletu: preko elegantne površine dodirnog zaslona u boji veličine 25,4 cm (10") ili opcijski 30,5 cm (12")¹⁰ upravljat ćete brojnim funkcijama vozila kao što je serijski Air Care Climatronic. A s infotainment sustavom Ready 2 Discover na raspolaganju vam je jedna od najnovijih generacija tog sustava. Digitalni radio (DAB+), rukovanje govornim naredbama i po želji navigacijski sustav¹¹- skoro sve je moguće. Redoviti bežični updatei⁹ preko usluge We Connect¹² ažurirat će softver sustava, a zahvaljujući usluzi App-Connect u vozilo stižu razne aplikacije za smartphone i sadržaji poput glazbe, audio knjiga ili obavijesti putem sučelja Apple CarPlay ili Android Auto. Pritom će se pet serijskih, a po želji čak i devet¹¹ zvučnika pobrinuti za optimalan doživljaj zvuka tijekom streaminga vaših omiljenih pjesama zahvaljujući uključenoj količini podataka preko internetskog radija.

Pokreni konfigurator

Sučelje za mobilni telefon s funkcijom induktivnog punjenja

Savršeno mjesto za smartphone

U novom modelu ID. Buzz pronaći ćete pretinac skoro za sve - i za mobilni telefon. Pristupačni pretinac između kola upravljača i zaslona infotainmenta nudi dovoljno prostora. Ovdje se mogu odložiti svi uobičajeni smartphone uređaji, koji se tako mogu induktivno puniti ili preko USB-C kabela priključiti na infotainment sustav. Tri serijska USB-C sučelja k tomu omogućavaju napajanje dodatnih krajnjih uređaja.

Pokreni konfigurator

ID. Light

Inteligentno svjetlo koje komunicira s vama

Vizualna potpora: interaktivni ID. Light svojim će vam inteligentnim svjetlosnim znakovima intuitivno pomoći da vozite opuštenije u prometu. Tako on u obliku uske svjetlosne trake ispod vjetrobranskog stakla prevodi upute infotainmenta i sustava potpora u raznobojne svjetlosne signale. ID. Light signalizirat će vam na primjer kamo trebate skrenuti prema navigaciji¹¹, je li ID. Buzz pripravan za vožnju ili se njegova baterija upravo puni. Ako upotrebljavate rukovanje govornim naredbama¹¹, na svoju ćete govornu naredbu dobiti povratnu informaciju u obliku svjetlosnog signala. A kada izađete iz modela ID. Buzz, ID. Light odgovorit će vam svjetlećim pozdravom pri odlasku.

Pokreni konfigurator

Višenamjensko kolo upravljača

Vaša centralna upravljačka jedinica

Tako vam ruke tijekom vožnje mogu ostati na upravljaču: serijsko višenamjensko kolo upravljača od umjetne kože oduševit će vas visokom razinom udobnosti pri rukovanju i ugodnom haptikom. Preko tipki može se između ostaloga regulirati radiouređaj DAB+, opcijski navigacijski sustav¹¹, vaš smartphone ili uređaj za reguliranje brzine. Osim toga, pomoću višenamjenskog kola upravljača možete individualno prilagoditi Digital Cockpit. A zahvaljujući opcijskom grijanju kola upravljača¹³ ruke će vam uvijek biti tople tijekom zime.

Pokreni konfigurator

Rukovanje govornim naredbama

Vaš ID. Buzz razumjet će vas

Sve sluša vaše naredbe: pomoću rukovanja govornim naredbama¹¹ svojim ćete glasom praktično upravljati radiouređajem, opcijskim navigacijskim sustavom¹¹, klima-uređajem i drugim funkcijama vozila. Aktivirajte potporu za govorne naredbe¹¹ s "Bok ID." i jasno izgovorite svoju želju - ID. Buzz obavit će ostalo, a vi ćete zadržati pregled nad najbitnijim detaljem: cestom. Iznenadit ćete se kako vas novi ID. Buzz dobro razumije. Moguće su čak i slobodne formulacije te kolokvijalni izrazi, više nisu potrebne ustaljene govorne naredbe.

Pokreni konfigurator

Bežični updatei

Updatei softvera povećavaju funkcionalnost digitalnih sustava u vašem modelu ID. Buzz. Oni se mogu redovito aktualizirati i optimizirati zahvaljujući bežičnim updateima⁹ preko usluge We Connect¹⁴ - bez ikakvog odlaska u servisnu radionicu. Postupak je jednostavan: bežični updatei⁹ skidaju se u pozadini tijekom vožnje preko mobilne veze vašeg modela ID. Buzz. Čim neki update postane raspoloživ, pojavit će se odgovarajuća napomena u infotainment sustavu koji će vas voditi kroz korake do instalacije. Dok je vaš ID. Buzz parkiran - npr. tijekom noći - izvršit će se konačna instalacija i već pri sljedećem pokretanju vozila uživat ćete u aktualiziranim i poboljšanim funkcijama. Tako ćete uvijek biti ažurirani te ćete moći profitirati od naših najmodernijih digitalnih inovacija i nakon kupnje svog modela ID. Buzz.

Car2X

Vozila koja u cestovnom prometu međusobno komuniciraju mogu se pobrinuti za manje zastoja i upozoriti na lokalna opasna mjesta. Car2X tehnologija znatno povećava radijus senzora vozila tako što u izračun cijele trenutačne situacije također integrira informacije od drugih sudionika u prometu te informacije o infrastrukturi. Primjenom pametnog softvera i elektronike sigurnost se može podići na novu razinu. Jedan od primjera je i usluga "Lokalnih upozorenja". ID. modeli međusobno komuniciraju u milisekundama u okruženju od čak 800 metara. Zahvaljujući brojnim senzorima e-automobili rano prepoznaju moguće opasnosti, npr. zastoj iza zavoja - i automatski putem Wi-Fi radiosignala² upozoravaju druge sudionike u prometu koji se nalaze u njihovoj blizini.

Sustavi potpora za vozača

Po želji s više od 30 sustava potpora za vozača i s mogućnošću komuniciranja s drugim vozilima, ID. Buzz već je danas spreman za mobilnost budućnosti. Vozilo je uvijek opremljeno lokalnim upozorenjima i obavijestima o opasnostima (Car2X), potporom za izbjegavanje prepreka koja će olakšati izbjegavanje prepreka kod jakog kočenja te potporom za skretanje. U serijsku opremu također se ubrajaju potpora kočenja u nuždi Front Assist sa sustavom prepoznavanja pješaka i biciklista, sustav proaktivne zaštite putnika koji između ostaloga može zatvoriti prozore prije potencijalnog sudara te potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist. Usto novi ID. Buzz raspolaže sustavom prepoznavanja prometnih znakova i pomoći pri parkiranju u prednjem i stražnjem području koja olakšava manevriranje. Opcijski Park Assist Plus s funkcijom memorije¹⁵ k tomu omogućava izvođenje "uvježbanog" postupka parkiranja. Osim toga, najnovija verzija sustava Travel Assist sa zbirnim podacima¹⁶ može kroz cijeli raspon brzina umjesto vas zadržavati vozilo na voznom traku, paziti na razmak od vozila ispred i održavati namještenu najveću brzinu¹⁶. K tomu zahvaljujući asistiranoj promjeni voznog traka sustav može umjesto vas promijeniti vozni trak na autoputu¹⁶. Tako ćete s modelom ID. Buzz još udobnije stići na odredište.

We Connect

S uslugama i servisima We Connect¹⁴ doživjet ćete svijet digitalne mobilnosti. Sve što vam za to treba već je integrirano u novom modelu ID. Buzz. Naime, zahvaljujući fiksno ugrađenoj eSIM kartici imate pristup internetu od samog početka. Vi samo morate aktivirati besplatne usluge We Connect¹⁴. Istovremeno preko aplikacije We Connect ID. App¹⁴ možete spojiti svoj smartphone sa svojim modelom ID. Buzz i tako udobno pristupati brojnim funkcijama i statusu vozila. Provjerite npr. daljinskim putem jeste li zaključali vrata - ili locirajte svoj parkirani ID. Buzz jednostavno putem GPS-a. Još više usluga, veću udobnost i umreženje nude usluge We Connect Plus¹⁴, primjerice prometnim informacijama u stvarnom vremenu koje su integrirane u opcijskom navigacijskom sustavu¹¹ ili još opsežnijim opcijskim upravljanjem govornim naredbama¹¹.

Ovi paketi pružit će vam još više

Priuštite si nešto posebno: opsežnoj serijskoj opremi u novom modelu ID. Buzz možete povećati vrijednost brojnim atraktivnim paketima, a također je možete individualizirati. IQ. Light - matrix LED glavna svjetla, automatska regulacija razmaka i prikaz okoline "Area View". Navigacijski sustav, dodirni zaslon veličine 30,5 cm (12") i kamera za vožnju unatrag - skoro sve je moguće. Odaberite nekoliko paketa i profitirajte od još veće udobnosti, funkcionalnosti i dodatnih pametnih pomagača u svom modelu ID. Buzz.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim