Izbornik
Zatvoriti izbornik

e-mobilnost Naš cilj: cjelovita ponuda održive mobilnosti

e-mobilnost Naš cilj: cjelovita ponuda održive mobilnosti

Želimo trajno učiniti mobilnost čišćom i učinkovitijom - i to na cjelovit način. Novi ID. Buzz odličan je primjer tog pristupa. Tako ćemo olakšati prelazak na ekološki osviještenu e-mobilnost i učiniti je atraktivnijom, a zahvaljujući sveobuhvatnim uslugama Volkswagen koncerna svojim ćemo kupcima moći ponuditi gotovo sve: od inovativnih e-modela preko inteligentnih rješenja za punjenje pa sve do održivog recikliranja.

Cijena od (uključujući PDV)
63.745
Cijena od (bez PDV-a)
50.996
Maksimalna snaga motora (kW)
150
kW
Maksimalna snaga motora (KS)
204
KS
30 - minutna snaga motora (kW)
70
kW
30 - minutna snaga motora (PS)
95
KS
Potrošnja
21,0
kWh/100 km
CO₂-emisije
0
g/km
Vučno opterećenje
(na 12% nagiba)
1.000
kg
Nosivost do
499
kg

Maks. doseg prema WLTP-u7:

oko 420 km

Vrijeme punjenja od 5 % do 80 %8:

oko 30 min.

Naš pristup od 360° za e-mobilnost


Klimatske promjene jedan su od najvećih i najvažnijih izazova našeg vremena. Zato stojimo iza Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama i postavljamo si ambiciozne ciljeve. Preuzimamo odgovornost za cijeli udio u lancu vrijednosti naših vozila i želimo postati poduzeće koje će biti neutralno u pogledu emisija CO₂ do 2050. godine. Novi ID. Buzz prvi je kombi marke Volkswagen koji je iz temelja razvijen kao e-vozilo - od prve skice pa sve do posljednjeg detalja. On je sastavni dio našeg cjelovitog pristupa e-mobilnosti od 360° - od opskrbnog lanca preko proizvodnje i faze korištenja pa sve do recikliranja. Naime, samo sveobuhvatno održivim postupanjem možemo postići naše ciljeve. Stoga vam ID. Buzz nećemo isporučiti samo neutralno u pogledu emisija CO₂¹ nego ćete ga i vi voziti bez lokalnih emisija CO₂. Punjač ID. Charger² usto se nudi kao odgovarajući, opcijski wallbox za kućnu upotrebu. Ako se on k tomu još napaja strujom dobivenom iz obnovljivih izvora energije, putovat ćete i ekološki osviješteno u svom modelu ID. Buzz. Tako će električni Bulli promijeniti naše poduzeće i našu mobilnost - na održiv način.

Komforno punjenje kod kuće na vlastitom wallboxu

Uz e-vozilo dolazi i individualan, održiv ekosustav koji se prilagođava vašoj mobilnosti. Za komforno punjenje kod kuće s opcijskim punjačem ID. Charger² dobit ćete pametan i snažan wallbox. Modeli "Connect" i "Pro" imaju mogućnost povezivanja s internetom i usto njima možete daljinski upravljati putem aplikacije. 

Punjenje na putu: komforno i fleksibilno

Ako s motorom na izgaranje morate tražiti benzinsku postaju za točenje goriva, sada ćete novi ID. Buzz puniti dok on ionako već miruje - također tijekom putovanja. Na primjer na mjestu za punjenje na poslu, na javnom agregatu za punjenje na autoputu, ispred supermarketa, u javnoj garaži ili u naselju kod prijatelja. Maksimalna snaga punjenja kod uobičajenog punjenja (AC) iznosi maksimalno 11 kW. Kod brzog punjenja (DC) - primjerice na autoputu - trebat će oko 30 minuta³ za punjenje baterije od 5 % do 80 % ako je raspoloživa maksimalna snaga punjenja modela ID. Buzz od 170 kW. Kako bi postupak punjenja bio još lakši, zahvaljujući Plug & Charge tehnologiji⁴ ubuduće ćete morati samo utaknuti kabel za punjenje i vaše će se vozilo puniti. Kod ove tehnologije vaši će se podaci za autorizaciju pohraniti u automobilu. Nakon toga će stanica za punjenje automatski prepoznati tko ste - što je veliki plus u pogledu komfora. Ova je tehnologija djelomično dostupna od 2022. te će se postupno uvoditi putem norme certificirane u skladu s ISO standardima kako biste u budućnosti mogli upotrebljavati sve više Plug & Charge⁴ stanica za punjenje. Tamo gdje Plug & Charge tehnologija⁴ nije moguća, moći ćete i dalje praktično upotrebljavati svoju karticu za punjenje We Charge² ili pak preko funkcije We Charge unutar aplikacije We Connect ID. App⁵ pokrenuti postupak punjenja. Obračun se i ovdje vrši automatski - praktično i transparentno. Za pronalazak slobodnog agregata za punjenje na više od 310.000 mjesta za punjenje u cijeloj Europi jednostavno upotrijebite pametnu uslugu punjenja We Charge. 

 

 

Baterije i recikliranje: garancija dugačkog vijeka trajanja

Za razliku od motora na izgaranje, elektromotore gotovo ni ne treba održavati jer nema dijelova podložnih trošenju, primjerice zupčastog remena, a nema ni zamjene ulja. Iz toga proizlaze dulji intervali inspekcijskih servisa, a to znači manje odlazaka u servisnu radionicu uz niže troškove održavanja. Moderna e-vozila poput novog modela ID. Buzz konstruirana su za dugotrajan rad. Zbog toga je pažnja brojnih potencijalnih kupaca usmjerena prvenstveno na pitanje koliko traje baterija? Litij-ionska visokonaponska baterija modela ID. Buzz ima veliku gustoću energije i snage. Osim toga, ona ne iziskuje održavanje, izrazito je otporna na cikluse punjenja i pražnjenja te je odlikuje malo samopražnjenje. Međutim, čimbenici poput količine i vrste postupaka punjenja (AC/DC), uvažavanja granica punjenja i temperatura okoline utječu na njezin vijek trajanja. To će kroz vrijeme zasigurno dovesti do gubitaka u pogledu dosega.

S novim modelom ID. Buzz birate visoku kvalitetu. Za njegovu litij-ionsku visokonaponsku bateriju jamčimo vam iskoristiv neto sadržaj energije od najmanje 70 % u trajanju od osam godina ili do 160.000 prijeđenih kilometara⁶. A stare se baterije ne bacaju u otpad. Naprotiv: vi možete u velikoj mjeri dati svoj doprinos i učiniti našu cjelovitu strategiju još održivijom. Ovdje je primjerice riječ o takozvanom drugom životu baterije, kod kojega se baterije nakon prvog životnog ciklusa u vozilu upotrebljavaju kao spremnici struje. Paralelno s time nastojimo reciklirati velik udio sirovina. Tako se već danas u našem pilot-postrojenju u tvornici u Salzgitteru može dobiti natrag do 97 posto sirovina za baterije, primjerice nikal, bakar i litij.

Više o visokonaponskoj bateriji

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim