Izbornik
Zatvoriti izbornik

8.4.2019 Novi Transporter 6.1 slavi premijeru
na najvećem svjetskom sajmu za građevinske strojeve i opremu

Novi Transporter 6.1

  • Transporter 6.1 sigurniji je i jednostavniji za vožnju nego ikad zahvaljujući novoj ponudi inovativnih sustava potpora za vozača
  • Nova rješenja poput posebne funkcije utovara za dugačke predmete optimiziraju svakodnevni rad
  • Pregršt proširenih standardnih specifikacija s audio sustavima i Bluetooth handsfree funkcijom

Transporter 6.1 se na sajmu "bauma 2019" kao furgon, kao kombi te kao pick-up vozilo s jednostrukom ili dvostrukom kabinom

Nakon svjetske premijere modela Multivan 6.1 u veljači, marka Volkswagen Gospodarska vozila od danas nadalje prvi put predstavlja svoj novi model Transporter 6.1 u Münchenu. Lokacija na kojoj svoj debi slavi ovaj bestseler u području gospodarskih vozila, a koji je u pogledu inženjeringa uvelike redizajniran, ne bi mogla biti bolja: "bauma 2019". Naime, bauma se smatra najvećim svjetskim sajmom za građevinske strojeve i opremu svih vrsta. Očekuje se da će sajam od 8. do 14. travnja posjetiti više od milijun posjetitelja iz više od 200 zemalja - marka Volkswagen gospodarska vozila stoga će predstaviti novi Transporter 6.1 stručnjacima iz svih dijelova svijeta.

Novi Transporter 6.1 slavi svoj debi u Münchenu s neusporedivo velikom raznolikošću varijanti karoserije vozila: kao furgon, kao kombi te kao pick-up vozilo s jednostrukom ili dvostrukom kabinom. S takvom raznolikošću marka Volkswagen gospodarska vozila nudi savršeno vozilo za sve potrebe te rješenje za svaki individualni transportni izazov u ovom sektoru.

Povećana sigurnost zahvaljujući novim sustavima potpora za vozača

Marka Volkswagen gospodarska vozila svjesno se odlučila za sufiks 6.1 za ovaj dalekosežni redizajn šeste generacije modela Transporter. Razlog tomu je taj što provedene tehničke promjene premašuju bilo koji drugi uobičajen redizajn modela. Odličan je primjer toga prelazak s hidrauličkog na elektromehanički servoupravljač - ta je sistemska promjena toliko složena da se u okviru određene linije proizvoda inače događa samo kada se prelazi na potpuno novu generaciju. Rezultat prelaska na elektromehanički sustav upravljanja jest potpuno novi spektar sustava potpora za vozača koji sa sobom donosi značajan porast sigurnosti i jednostavnosti upotrebe uveden u liniju proizvoda. Novi sustavi potpora uključuju tehnologije kao što su Lane Assist (aktivno zadržavanje vozila na voznom traku), Park Assist (omogućuje parkiranje pomoću automatskog upravljanja), bočna potpora (upozorava ako se vozilo opasno približi preprekama ili pješacima), Rear Traffic Alert (pruža zaštitu tijekom izlaska iz parkirnog mjesta vožnjom unatrag) i Trailer Assist (čini manevriranje prikolicom krajnje jednostavnim zahvaljujući automatskom upravljanju). Ponuda novih sustava upotpunjena je dinamičnom funkcijom prepoznavanja prometnih znakova Road Sign Display (dostupna u kombinaciji s navigacijskim sustavom). Dodatna je serijska značajka furgona i kombija novi sustav Cross Wind Assist. On pruža stabilizaciju kada u Transporter 6.1 udari snažan nalet vjetra, primjerice na mostu. Dio serijske opreme također su sustav postkolizijskog kočenja i potpora pri kretanju na uzbrdici Hill Start Assist.

Savršeni detalji olakšavaju svakodnevni rad

S obzirom na sve navedeno, svakodnevni rad s modelom Transporter 6.1 uvelike je poboljšan zahvaljujući potpuno novim značajkama u redizajniranoj kabini. One uključuju 230-V strujnu utičnicu pokraj vozačevog sjedala i pretinac s mogućnošću zaključavanja ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani. K tomu je razvijen novi sustav utovara dugačkih predmeta; oni se sada mogu gurnuti ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani (funkcija utovara ispod sjedala). Time se povećava najveća dužina teretnog prostora s 2450 mm na 2800 mm za kratki međuosovinski razmak, te s 2900 mm na 3300 mm za dugi međuosovinski razmak. Transporter 6.1 također je serijski opremljen zasebnim sustavom zaključavanja teretnog prostora (furgon sa čvrstom pregradom). Time se omogućuje zaključavanje teretnog prostora neovisno o kabini.

1. opcija: zaključava se samo teretni prostor (poštarski modus "Postman");

2. opcija: zaključava se samo kabina (radionički modus "Workshop"). U kasnijem će trenutku također biti dostupan modus "Courier package" koji će obuhvaćati iznimno robustan raspored za dijelove vozila izložene visokom opterećenju, primjerice generator, akumulator ili bateriju i pogonsku osovinu. 

Dodana vrijednost zahvaljujući poboljšanoj serijskoj specifikaciji

Serijska specifikacija modela Transporter 6.1 značajno je poboljšana. Kao nove su značajke u svim verzijama dodani električni podizači prozora, sustav centralnog zaključavanja, električno namjestiva i grijana vanjska zrcala, nova H7 glavna svjetla, svijetlo i energetski učinkovito unutrašnje osvjetljenje upotrebom energetski učinkovite LED tehnologije te radiouređaj Composition Audio s Bluetooth handsfree funkcijom.

Cockpit za povezani svijet današnjice i budućnosti

Marka Volkswagen gospodarska vozila sustavno je prilagođavala radno područje u modelu Transporter 6.1 zahtjevima digitalnog svijeta. Sada je opcijski dostupna treća generacija modularnog infotainment sustava (MIB3). Njegove nove značajke omogućuju upotrebu potpuno novih aplikacija i online usluga. Najvažnija je značajka novog sustava električne arhitekture vozila integrirana SIM kartica (eSIM). Naime, eSIM omogućuje implementaciju cijelog niza potpuno novih internetskih funkcija i usluga.

Učinkoviti dizelski motori s izlaznom snagom od 90 do 199 KS

Transporter 6.1 lansira se s učinkovitim 2,0-l dizelskim motorima s turbopunjačem. Pri tome 2.0 TDI motori imaju snagu od po 66 kW / 90 KS, 81 kW / 110 KS, 110 kW / 150 KS i 146 kW / 199 KS. Svi oni ispunjavaju normu za ispušne plinove Euro 6d TEMP. Verzije sa snagom od 110 kW i 146 kW opcijski će biti dostupne s pogonom na sve kotače (4MOTION). Na temelju partnerstva s društvom ABT model Transporter 6.1 također će se nuditi kao vozilo s nultom stopom emisija ispušnih plinova (82 kW / 112 KS) i korisnom nosivošću od gotovo 1,2 tone. Kapaciteti baterije do 77,6 kWh omogućuju dosege vožnje veće od 400 km (NEDC) - zahvaljujući čemu će električne verzije biti idealne za komercijalnu upotrebu u urbanom svijetu. 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim