Izbornik
Zatvoriti izbornik

23.11.2023 Novi Amarok je „Pick-up of the Year”

  • Nagrada žirija za pick-up vozila "International Van of the Year (IVotY)" ide u ruke modelu Amarok marke Volkswagen gospodarska vozila 

  • Po treći put nakon 2011. i 2017., ovaj uspješni pick-up osvaja nagradu "International Pick-up Award" (IPUA) 

  • Žiri za dodjelu nagrade IPUA, koji broji 20 članova, ostao je impresioniran novim modelom Amarok tijekom probnih vožnji u gradu i okolici Atene 

Ovo je Amarok: vrlo posebna nagrada upravo je predstavljena tijekom salona za logistiku i transport Solutrans 2023. u Lyonu. IPUA, kratica za nagradu "International Pick-up Award", dodjeljuje se svake dvije do tri godine. Novi je Amarok marke Volkswagen gospodarska vozila pobijedio - opet! To znači da je ovaj pick-up model okrunjen nagradom po treći put nakon 2011. (za 2012. i 2013. godinu) te 2017. (za 2018. i 2019. godinu). Ovoga puta Amarok dijeli prvo mjesto sa svojom partnerskom markom Ford i njezinim modelom Ranger za 2024. i 2025. godinu. 

"Trostruka nagrada": nagrada "International Pick-up Award" o kojoj odlučuje žiri sastavljen od specijaliziranih novinara po treći put ide u ruke novom modelu Amarok marke Volkswagen gospodarska vozila (VWCV). Novi model razvijen u suradnji s partnerskom markom Ford, dostupan na tržištima diljem svijeta od kraja 2022., impresionirao je međunarodni žiri sastavljen od 20 članova tijekom ovogodišnjih probnih vožnji po Grčkoj, tijekom listopada. 

"Novi je Amarok impresionirao nakon zajedničkih probnih vožnji za nagradu IPUA 2023., koje su prošlog mjeseca održane u Grčkoj. Premda se radi o suradnji na projektu, dizajnerski tim marke VW gospodarska vozila uspio je zadržati svoj jedinstveni stil i karakteristike vožnje, čemu će posvjedočiti i kupci", objašnjava Jarlath Sweeney, predsjednik i predsjednik žirija nagrada IVotY i IPUA, ujedno i automobilski novinar iz Irske. "Ova sedma dodjela nagrada IPUA svjedoči kako nova generacija modela Amarok svojom ažuriranom verzijom nastavlja nizati nagrade nakon osvojenih naslova 2011. i 2017. godine", nadodaje Sweeney. Amarok je uvijek osvajao najnovijim modelima - u prvoj, četvrtoj i sada sedmoj probnoj vožnji pick- up vozila žirija nagrade IPUA za 2023.

"Amarok je pick-up koji pruža pouzdane performanse na gradskim cestama i na terenu. To je oduševilo žiri u oba slučaja. Nagrada "International Pick- up Award" za 2024. i 2025. znači da je Amarok već "utrostručio" nagradu u samo 14 godina proizvodnje. Ovim iskazom povjerenja odaje se čast cijelom timu Volkswagen gospodarska vozila. Želji bismo vam se zahvaliti!", rekao je Karl Bernqvist, Član Uprave marke Volkswagen gospodarska vozila odgovoran za nabavu, na dodjeli nagrada u Lyonu. 

Od 2023. godine novi je pick-up dostupan za narudžbe na većini tržišta i već je više primjeraka na cestama - a po potrebi, naravno i izvan utabanih staza. Potražnja za modelima Amarok u nekim je slučajevima veća od dostupne ponude tijekom faze uhodavanja proizvodnje. Novi se Amarok proizvodi ekskluzivno na lokaciji Silverton u Južnoj Africi. 

Ovisno o opremi, više od 25 sustava potpore, zasloni veličine do 12,3'', praktična kombinacija digitalnih i analognih instrumenata i visokokvalitetni materijali osiguravaju osjećaj premium klase u novom modelu Amarok. Zahvaljujući korisnoj nosivosti do 1,19 t, maksimalnoj težini prikolice do 3,5 t i poboljšanom dizajnu teretnog sanduka, novi Amarok svladava svaki zamislivi posao i zadatak u slobodno vrijeme. 

Novi je Amarok u ponudi u pet serija modela: Amarok, Life i Style, uz vrhunske verzije PanAmericana (offroad stil) i Aventura (ekskluzivni stil). S tim da je od nedavno u Hrvatskoj dostupan i model Style Plus. U Europi je novi Amarok dizajniran kao pick-up s četvorim vratima i dvostrukom kabinom. S 5350 mm, novi je Amarok nešto manje od 10 centimetara duži od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm predstavlja povećanje od 173 mm, a time dvostruka kabina dobiva dodatni prostor. 

Tehnologija i nova oprema uz brojne sustave potpore i kameru od 360° dodatno olakšavaju terensku vožnju. Vozilo sada ima dubinu gaza od 80 cm umjesto prethodnih 50 cm. Tomu također pridonose kraći prevjesi i snažne kombinacije motora/mjenjača. 

Novi je Amarok u svojoj osnovnoj verziji u Hrvatskoj dostupan od 50.393,70 eura, a najpopularniji je trenutno model Style Plus koji košta 63.630,32 eura. 

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim