Izbornik
Zatvoriti izbornik

10.12.2022 Pet zvjezdica za ID. Buzz i novi Amarok na Euro NCAP testu

  • Dva modela Volkswagen gospodarskih vozila ocijenjena najboljom ocjenom za sigurnost

  • Robusna konstrukcija vozila i velik broj sustava potpore za vozača serijskoj opremi dvaju različitih koncepata vozila donose odlične ocjene

Europska organizacija za ocjenjivanje novih vozila, Euro NCAP, danas je objavila svoje najnovije rezultate ispitivanja sigurnosti vozila. ID. Buzz1 i novi Amarok2, dakle ne jedan nego dva modela marke Volkswagen gospodarska vozila potpuno različitog tehničkog dizajna, ocjenjeni su s "Vrlo dobar", a svaki je time dobio najbolju ocjenu: "5 zvjezdica".

Novi ID. Buzz, Bulli novog doba, već je osvojio mnoge počasti i nagrade u samo nekoliko tjedana od svog predstavljanja na tržištu. Sada je okrunjen: pet zvjezdica za sigurnost vozila, koju mu je dodijelio Euro NCAP.

To znači izuzetan ukupni rezultat na crash testu i testu zaštite putnika, što je ujedno znak dobrih značajki vozila koje uključuju sveobuhvatnu i praktičnu tehnologiju izbjegavanja sudara.

Model ID. Buzz serijski je opremljen zračnim jastucima za vozača i suvozača, središnjim i bočnim zračnim jastucima u cockpitu te zračnom zavjesom. Postignućem od 92% maksimalnih ukupnih bodova za zaštitu putnika, električni model iz Hannovera postigao je odličan rezultat zahvaljujući kombinaciji zračnih jastuka s prikladno postavljenom konstrukcijom karoserije vozila.

Novi je Amarok postigao sličan ukupni rezultat u crash testovima kao ID. Buzz. Novi pick-up marke Volkswagen gospodarska vozila koji u Hrvatsku stiže u drugom kvartalu 2023. godine, organizacija za ocjenjivanje novih vozila, Euro NCAP, također je ocijenila s "5 zvjezdica".

Kao i u slučaju modela ID. Buzz, i ovdje je do nagrade dovela kombinacija robusne strukture karoserije vozila i mnoštva sustava potpore te sustava za kočenje u nuždi. Pick-up ima čak i zračne jastuke za koljena. Vrlo dobri rezultati u testovima frontalnog i bočnog sudara vozilom Amarok postignuti su u kombinaciji s dječjim sjedalicama specifičnima za marku Volkswagen.

Euro NCAP također je dodijelio najbolju ocjenu za izbjegavanje sudara. Vozač i u modelu ID. Buzz i u novom Amaroku na raspolaganju ima brojne specifikacije i/ili opcijske sustave potpore te sustave kočenja u nuždi, koji su u jednakoj mjeri oduševili ispitivače. U kategoriji "Sigurnosne potpore" ove su značajke pomogle vozilima u postizanju 90 % (ID. Buzz) i 84 % (Amarok) mogućih bodova.

Pojedinosti ostalih rezultata možete pogledati na www.euroncap.com.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim