Izbornik
Zatvoriti izbornik

8.7.2022 Svjetska premijera novog Volkswagen Amaroka

Premium pick-up bit će lansiran u prvim zemljama od kraja godine.

  • Nova generacija stiže na tržište krajem godine

  • Premium unutrašnjost s intuitivnim digitalnim i analognim

    rukovanjem

  • Više od 20 novih sustava potpora pobrinut će se za znatno

    veću razinu udobnosti u Amaroku

  • Pet turbomotora sa snagom od 110 do 222 kW

  • Na hrvatskom tržištu bit će dostupni EU6 TDI motori: 2,0 TDI

    sa 125kW,2,0TDIsa150kWte3,0TDIsa177kW

Proizvođač Volkswagen gospodarska vozila predstavlja novi Amarok. Svestrani talent za gradske i terenske vožnje dizajniran je i osmišljen u Njemačkoj i Australiji, a proizvodit će se u Južnoj Africi. Premium pick-up za Australiju i Novi Zeland, brojne zemlje Afrike, Bliskog istoka i Europe. Njegova oprema, više od 20 novih sustava potpora, mobilne online usluge, učinkoviti motori s visokim okretnim momentom, dvije tehnologije pogona na sve kotače, dodatna oprema po mjeri i jasan DNK dizajna marke Volkswagen čine novi Amarok jednim od najsvestranijih i najskladnijih pick- up vozila na svijetu. Premium pick-up bit će lansiran u prvim zemljama od kraja godine.

 

 

"Volkswagen Gospodarska vozila (VWN) prodala su više od 830.000 Amaroka prve generacije u Europi, Australiji, Novom Zelandu, Africi, Sjevernoj Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Sada stiže druga generacija, u kojoj je sve novo. Međutim, Volkswagenov dizajn odmah daje do znanja: ovo je Amarok. Sada s još većom snagom, karizmom, atletskim karakteristikama i dimenzijama. "S novom smo generacijom značajno promijenili izvorni dizajn Amaroka. Sada je on znatno izražajniji i još suvereniji", kaže Albert Kirzinger, glavni dizajner proizvođača Volkswagen gospodarska vozila. Poseban stav pokazuje novi prednji dio pick-upa koji je dostupan u varijantama opreme "Amarok", "Life" i "Style" te u vrhunskim verzijama "PanAmericana" (offroad stil) i "Aventura" (ekskluzivni stil).

Novi Amarok bit će lansiran s dvostrukom kabinom s četvorim vratima (DoubleCab) i jednostrukom kabinom s dvojim vratima (SingleCab). Ono što je posebno upečatljivo u silueti obiju verzija su rubovi kućišta kotača koji ponovno imaju oblik polukruga. Blatobrani iznad kotača od lakog metala veličine do 21" znatno su podignuti i prekriveni robusnom plastikom u području rubova kućišta kotača.

Velik međuosovinski razmak usavršava proporcije i offroad karakteristike

S dužinom od 5350 milimetara novi je Amarok duži za 96 mm od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 173 mm. Rezultat toga je veći prostor, posebno u drugom redu sjedala dvostruke kabine. Dakle, međuosovinski razmak porastao je puno više od ukupne dužine, što je dovelo do smanjenja prevjesa karoserije. Posljedica: izraženije atletske proporcije i bolja terenska svojstva vozila zahvaljujući boljim vanjskim kutovima nagiba. Terenska svojstva Amaroka, koji je na mnogim tržištima dostupan s pogonom na sve kotače u sklopu serijske opreme, također su usavršena zahvaljujući znatno većoj dubini uranjanja za prijelaz dionica s puno vode. Ona je prije iznosila 500 mm, a sada iznosi 800 mm.

Visokokvalitetna Volkswagen unutrašnjost za profesionalne zadatke

Odjel dizajna proizvođača Volkswagen gospodarska vozila dizajnirao je unutrašnjost s intuitivnim elementima za rukovanje i digitalnim zaslonima kako bi bila funkcionalna i izuzetno kvalitetna. Asortiman zaslona sastoji se od digitalnih instrumenata veličine 8,0" ("Digital Cockpit", od varijante opreme "Style" potpuno digitalni instrumenti veličine 12,0") i najsuvremenijeg dodirnog zaslona u formatu tableta (veličine 10,0", od varijante opreme "Style" veličine 12,0" u sklopu serijske opreme) za infotainment sustav. U modelu Amarok proizvođač Volkswagen gospodarska vozila implementirao je kombinaciju digitalnih funkcija i ergonomski dizajniranih tipki odnosno regulatora s intuitivnim rukovanjem. Uz pomoć tih tipki možete, primjerice, upravljati jačinom zvuka infotainment sustava i postavkama pogona na sve kotače. Ove značajke, koje se istovremeno odlikuju robusnom i visokokvalitetnom izradom, uokvirene su aluminijem ovisno o opremi.

U sliku visokokvalitetnih detalja uklapaju se dodatni elementi opreme kao što je sound sustav Harman-Kardon, koji dolazi u sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura. U sklopu serijske opreme modela Amarok PanAmericana i Amarok Aventura također dolazi instrumentna ploča od imitacije kože s elegantnim kontrastnim šavovima.

Novi sustav sjedala također odgovara premium poziciji: vozač i suvozač u Amaroku sjede na ergonomski dizajniranim sjedalima, koja su u višim razinama opreme dostupna s električnim namještanjem u više položaja. Stražnji dio DoubleCaba također nudi dovoljno prostora i udobnosti tijekom putovanja za tri odrasle osobe. Sjedala verzije "Style" serijski su presvučena mikroflisom ArtVelours, dok u modelima Amarok PanAmericana i Amarok Aventura proizvođač Volkswagen gospodarska vozila koristi visokokvalitetnu kožu.

 

Puno prostora u spremniku za prtljagu za opterećenje do 1,16 tona

Izvanredna prostranost prisutna je i iza DoubleCaba ili SingleCaba: u takozvanom spremniku za prtljagu. Kao što je slučaj kod prethodnika, teretna površina između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za poprečno utovarenu euro paletu, dok u verziju SingleCab stanu čak dvije poprečno utovarene palete. Teret se veže ušicama na teretnoj površini, pri čemu se svaka od njih može opteretiti s najviše 500 kilograma. U skladu s visokom opteretivošću, poraslo je maksimalno opterećenje s jedne tone na 1,16 tona. Spremnik za prtljagu također se može zaštititi električnom izvlačnom pokrivkom, koja se može otvoriti i zatvoriti na samom spremniku za prtljagu, u unutrašnjosti vozila ili na daljinu uz pomoć ključa vozila.

Novi asortiman dodatne opreme ispunjava sve zahtjeve

Zanimljiva značajka za svjetske putnike: statičko krovno opterećenje od 350 kg - dovoljno za krovni šator za četiri osobe, koji će biti dostupan kao dodatna oprema. Osim toga, tu su i značajke kao što su kotači od lakog metala veličine do 21", gume za sve vrste terena (do 18") i širok izbor prihvata za prikolicu koje će biti tvornički ugrađene ili dostupne u programu dodatne opreme. Značajke kao što su držač za bicikl, višenamjenski sustav nosača, ručna verzija izvlačne pokrivke (pokrivke teretnog prostora) i širok izbor ukrasnih šipki (Styling bar) također će biti dostupne za spremnik za prtljagu. Na raspolaganju će ponovno biti tvrdi krov za teretnu površinu, koji će takoreći transformirati pick-up u SUV s volumenom utovara monovolumena. Offroad karakteristike sada se mogu optimirati prednjom zaštitom, elementima donje zaštite motora i mjenjača, ušicama za vuču i usisnikom postavljenim s vanjske strane na lijevom A stupu za opskrbu motora svježim zrakom tijekom vožnje kroz vodu.

Pet turbomotora, individualno prilagođenih tržištima svijeta

Za novi Amarok razvijena su četiri turbodizelska motora (TDI) i jedan benzinski turbomotor (TSI). Zajedničke karakteristike svih pet motora su njihova učinkovitost i veliki okretni moment. Osnovni motor koristit će se, primjerice, na afričkom tržištu: 2,0 l TDI s četiri cilindra i snagom od 110 kW (150 KS). Što se tiče snage, sljedeći motor za mnoga tržišta diljem svijeta je 2,0 l TDI motor s četiri cilindra i snagom od 125 kW (170 KS). U trećem stupnju snage TDI motora proizvođač Volkswagen gospodarska vozila ponudit će četverocilindrični motor s obujmom od 2,0 litre i bi- turbopunjenjem, koji ovisno o tržištu razvija snagu od 150 kW (204 KS) ili 154 kW (209 KS). Kao novi vrhunski TDI motor koristi se 3,0 l V6 motor, koji ovisno o tržištu na raspolaganje stavlja snagu od 177 kW (241 KS) ili 184 kW (250 KS). 2,3 l benzinski turbomotor od 222 kW (302 KS) također je posebno osmišljen za klasična benzinska tržišta.

Na hrvatskom tržištu bit će dostupni EU6 TDI motori: 2,0 TDI sa 125 kW, 2,0 TDI sa 150 kW te 3.0 TDI sa 177 kW.

Novi 10-stupanjski automatski mjenjač i dva sustava 4MOTION

Sve verzije Amaroka sa snagom većom od 154 kW na tržište dolaze s novim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem s elektroničkom ručicom E- shifter (by wire) u sklopu serijske opreme. Ovaj automatski mjenjač bit će opcijski dostupan za verziju od 150 kW. Novi 10-stupanjski mjenjač zamjenjuje 8-stupanjski automatski mjenjač prethodnog modela. Također će biti dostupni 6-stupanjski automatski mjenjač i manualni 6-stupanjski i 5-stupanjski mjenjači za različite motore.

Amarok se serijski isporučuje s pogonom na sve kotače (4MOTION) na brojnim tržištima. Ovisno o regiji i motoru, bit će dostupna dva različita sustava 4MOTION: jedan s pogonom na sve kotače koji se može uključiti ovisno o situaciji i jedan sa stalnim pogonom na sve kotače. Pogonska tehnologija pobrinut će se da novi Amarok savlada svaki teren i da, ovisno o verziji motora, može vući do 3,5 tona.

Više od 20 novih sustava potpora za savršenu udobnost

Do šest različitih profila vožnje (modusa vožnje) pruža podršku vozaču u najrazličitijim situacijama - primjerice tijekom vožnje na skliskim površinama ili na zahtjevnim offroad dionicama. Širok izbor sustava potpora pobrinut će se za još veću razinu udobnosti. Više od 20 takvih sustava - primjerice automatska regulacija razmaka "ACC+" (integrira prometne znakove u automatsku regulaciju brzine putem skeniranja kamere) ili "IQ.LIGHT - LED matrix glavna svjetla" - predstavlja novost u Amaroku i čini Volkswagen jednim od najudobnijih pick-up vozila na svjetskom tržištu.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim