Izbornik
Zatvoriti izbornik

15.6.2022 Novi ID. Buzz: Savršeni suputnik u digitalnom svijetu

Potpuno digitalno rukovanje, vrhunski infotainment i
svestrana povezivost

 • ID. Buzz(1) povezuje velikodušan komfor prostora s

  digitalnim funkcijama pametnih telefona i vlastitog doma

 • Potpuno digitalno rukovanje, vrhunski infotainment i

  svestrana povezivost

 • Brojni USB-C portovi za brže punjenje sa snagom do 45

  W , raspoloživi također za tablete i prijenosna računala

 • Velika varijabilnost zahvaljujući pametnim detaljima

  poput uklonjivog Buzz Boxa između prednjih sjedala 

ID. Buzz kreće u budućnost na održiv i učinkovit način - i nadopunjuje glavne prednosti koje Volkswagenov model Bulli nudi već odavno. Unutrašnjost modela ID. Buzz ima izgled "Open Spacea" s puno prostora, opsežnom varijabilnosti i visokom razinom komfora. Ovaj se model istovremeno predstavlja kao vizionarski suputnik u digitalnom svijetu: s potpuno digitalnim konceptom rukovanja i inovativnim infotainmentom za najbolju moguću povezivost. U vozilu su također prisutni tehnički detalji poput USB-C priključaka koje putnici mogu koristiti za brzo punjenje svojih pametnih telefona, prijenosnih računala itd. sa snagom do 45 W. U kombinaciji s jasnim dizajnom i svježim dvobojnim konceptom, ID. Buzz postaje vaš "digitalni dnevni boravak" i omogućuje novu dimenziju e-mobilnosti.

 

 

Jozef Kabaň, voditelj Volkswagenovog odjela za dizajn, objašnjava: "Razvili smo layout vozila s logičnim i intuitivnim konceptom unutrašnjosti i varijabilnim korištenjem prostora. Interijer postaje digitalni dnevni boravak ili ured - baš kako su naši kupci navikli u svom domu."

Do osam USB sučelja. Kupci mogu svoje mobilne uređaje u modelu ID. Buzz koristiti na još opsežniji način - ovaj bus na električni pogon služi kao digitalni dnevni boravak te ujedno i kao mobilni kućni ured. Po želji, Volkswagen na naslonima prednjih sjedala može isporučiti male sklopive stoliće za prijenosna računala ili tablete - potonji se mogu sigurno odložiti u specijalno dizajnirana udubljenja.

Za napajanje pametnih telefona, igraćih konzola, prijenosnih računala i tableta strujom u modelu ID. Buzz u serijskoj opremi raspoloživa su tri USB-C sučelja. Dva od njih - koja također mogu prenositi podatke - nalaze se s desne strane pored stupa upravljača dok je treće sučelje u suvozačevim vratima. Kupci mogu dodatno naručiti još tri utičnice, po jednu u podnožju unutarnjeg zrcala i za dvoja klizna vrata. U skorije vrijeme na raspolaganju će biti dva dodatna porta u stijenkama teretnog prostora.

Gotovo svi USB-C priključci, s iznimkom porta na zrcalu, koriste najaktualniji standard punjenja USB Power Delivery (USB-PD). On omogućuje brzo punjenje snagom do 45 W (ovisno o priključenom uređaju), što je tri puta više nego prije. Kompatibilno uredsko prijenosno računalo s praznom baterijom može se napuniti na otprilike 50 posto za cca. pola sata. Većina aktualnih uređaja potrošačke elektronike podržava novi USB-PD standard.

Digitalni prikazi. Svi prikazi u modelu ID. Buzz izvedeni su u digitalnom obliku. Vozači ili vozačice mogu pomoću dodirnih površina na višenamjenskom kolu upravljača rukovati Digital Cockpitom s njegovim zaslonom veličine 5,3 inča. Nalazi se slobodno u prostoru, jednako kao i veliki zaslon osjetljiv na dodir u sredini instrumentne ploče. Uz serijski infotainment sustav "Ready 2 Discover" sadrži dijagonalu od 10 inča, dok serijski radiouređaj raspolaže navigacijskom funkcijom koja se može aktivirati kasnije. Ova je funkcija već aktivna kod opcijskog infotainment sustava "Discover Pro", a kada je sustav u vozilu, zaslon osjetljiv na dodir ima veličinu od 12 inča. Ispod zaslona osjetljivog na dodir nalaze se dva polja za rukovanje: klizači služe za upravljanje jačinom zvuka i temperaturom, dok digitalne tipke ispod otvaraju izbornike za parkiranje, klimatizaciju, potpore za vozača i moduse voznog postroja.

 

 

Govorno rukovanje "Hello ID.". Osim višenamjenskog kola upravljača i zaslona osjetljivog na dodir, govorno rukovanje "Hello ID" predstavlja treću razinu upravljanja. Ono brzo i precizno prepoznaje pitanja i naredbe. Sustav razumije slobodne formulacije, ako je potrebno postavlja povratna pitanja i dozvoljava da ga se prekine. Odgovori stižu vrlo brzo i na dva načina: offline iz informacija pohranjenih u automobilu i online iz Clouda.

Intuitivni ID. Light. U modelu ID. Buzz također se nalazi ID. Light - uska svjetlosna traka koja se proteže u unutrašnjosti ispod vjetrobranskog stakla. Pomoću različitih svjetlosnih impulsa prenosi intuitivno prijemčive informacije. Pa tako, primjerice, pokazuje puni li se automobil strujom ili u kojem smjeru treba skrenuti prema navigaciji. Ako ID. Light zasvijetli potpuno crveno, to znači: Pozor! Kočite!

Online s We Connectom. Kod svih varijanti modela ID. Buzz, online usluge We Connect i We Connect Plus dostupne su po želji, a u ograničenom vremenskom razdoblju raspoložive su i u seriji. Čim se aktiviraju, umrežuju vozilo s pametnim telefonom korisnika i s vanjskim svijetom. Osim online govornog rukovanja, u vrhunske karakteristike njegovog portfelja ubrajaju se navigacija s online prometnim informacijama, web-radio, streaming medija, Wi-Fi hotspot, Spotify, pri čemu je aktivirani We Connect ugovor preduvjet i za besplatna Over-the-Air ažuriranja.

Daljinsko rukovanje. Još jedno područje We Connect svijeta čine usluge koje su specifične za vozilo. Putem We Connect ID. aplikacije na pametnom telefonu, vlasnice i vlasnici modela ID. Buzz mogu daljinski upravljati punjenjem i električnim klimatiziranjem vozila u mirovanju (u seriji) i provjeravati stanje napunjenosti baterije.

Pametni uređaj na kotačima. Sa svojim mnogobrojnim funkcijama infotainmenta i povezivosti, ID. Buzz zapravo je pametni uređaj na kotačima. App Connect wireless(2) predstavlja serijsku opremu za integraciju pametnog telefona. Omogućuje bežični prijenos odabranih aplikacija s pametnog telefona u izvorno okruženje modela ID Buzz i komforno korištenje preko infotainment sustava ili govornog rukovanja. Volkswagen u tu svrhu nudi odabir između tehnologija Android AutoTM i Apple CarPlayTM. Držač za pametni telefon s funkcijom induktivnog punjenja također se ubraja u serijsku opremu. Sučelje za telefon "Comfort" dostupno je po želji, a postolje za punjenje integrirano je u instrumentnu ploču.

Ergonomska ručica za odabir stupnjeva prijenosa. U skladu s povišenim položajem sjedenja vozača i suvozača, instrumentna ploča modela ID. Buzz također je smještena visoko - i to je tipično obilježje za Bulli. Njegove strogo vodoravne linije s međusobno preklapajućim razinama primjer su moderne interpretacije unutrašnjosti iz modela Bulli. Okretni regulator za stupnjeve vožnje nalazi se s desne strane stupa upravljača. Iz neutralnog položaja "N" dovoljan je jedan okret na "D" kako bi se automobil pokrenuo. Okretanjem na "R" aktivira se stupanj prijenosa za vožnju unatrag. Lijevo od stupa upravljača nalaze se elementi za rukovanje brisačima stakla i upravljački panel za svjetla, grijanje prednjeg i stražnjeg stakla te funkciju odleđivanja vjetrobranskog stakla.

 

 

Kapetanska sjedala s visokim položajem sjedenja za vozača i suvozača.

Prednja sjedala u modelu ID. Buzz nude - tipično za Bulli - relativno visok položaj sjedenja, koji zajedno sa staklenim površinama velikih dimenzija, osigurava optimalan pogled sa svih strana. Već i u trenutnom početnom modelu ID. Buzz Pro postoje nasloni za ruke s unutarnje strane, a kod viših razina opreme i na bočnim stranama. U vrhunskoj verziji, koja će uslijediti nešto kasnije, sjedala sadrže certifikat kvalitete AGR-a (njemačke Kampanje za zdravija leđa) i mogu se električno namještati.

Multivarijabilni i uklonjivi Buzz Box. Po želji, ID. Buzz može biti opremljen funkcionalnim i pametnim Buzz Boxom koji se jednim potezom ruke može ugurati i izvući između prednjih sjedala. Sadrži veliki pretinac za odlaganje u gornjem području, a strugač za led i otvarač za boce integrirani su u njemu i uvijek pri ruci. Na prednjoj strani Buzz Boxa nalazi se preklopivi pretinac volumena 1,4 litre (npr. za bocu vode), dok se nasuprot nalazi ladica od 5 litara za sitnice svake vrste.

Optimalno pakiranje zahvaljujući MEB platformi. Dužine 4,71 metra, međuosovinskog razmaka 2,99 metara, širine 1,99 metara i visine 1,94 metra: ID. Buzz dizajn je kompaktan, ali nudi prostranu unutrašnjost. Prilikom uvođenja na tržište silazi s proizvodne trake u verziji s pet sjedala. Dvoja klizna vrata koja se širom otvaraju, po želji s električnim rukovanjem, omogućuju komforan pristup otvorenom prostoru. Sustav za sjedenje s tri sjedala može se pomicati uzdužno, dok su nasloni namjestivi po nagibu. U skorijem vremenu će uslijediti konfiguracije sa šest i sedam sjedala, a ova potonja i s produženim međuosovinskim razmakom. Prtljažnik obuhvaća osnovni volumen od 1.121 litre, a maksimalni prostor za odlaganje iznosi 2.205 litara.

 

 

1) ID. Buzz Pro - Potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirano 18,9 (NEDC); kombinirano 21,7-20,6 (WLTP); kombinirana emisija CO2 u g/km: 0; Klasa učinkovitosti: A+++.

2) Raspoloživo samo u kombinaciji s radiouređajima "Composition", "Composition Colour" i "Composition Media" i "Ready 2 Discover" ili navigacijskim sustavima "Discover Media" i "Discover Pro". App Connect obuhvaća tehnologije Apple CarPlayTM, Android AutoTM i MirrorLink. Kako bi se izbjeglo ometanje, tijekom vožnje mogu se pokretati samo certificirane aplikacije. U tom kontekstu također uvažite, da neke aplikacije nisu u ponudi za svaku od tri tehnologije, da su funkcije podložne promjenama sadržaja od strane davatelja usluga tijekom ugovornog razdoblja ili ih davatelj može ukinuti, a raspoloživost tih tehnologija može se razlikovati ovisno o pojedinoj zemlji. Informacije o kompatibilnosti pametnih telefona mogu se za Apple CarPlayTM pronaći na apple.com/de/ios/carplay/, za Android AutoTM na android.com/intl/de_de/auto/ i za MirrorLink na mirrorlink.com/. Apple CarPlayTM je zaštitni znak tvrtke Apple Inc. Android AutoTM je zaštitni znak tvrtke Google LLC. MirrorLink je registrirani zaštitni znak tvrtke Car Connectivity Consortium LCC.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim