Izbornik
Zatvoriti izbornik

24.5.2022 ID. Buzz i ID. Buzz Cargo od lipnja se mogu naručiti kod trgovaca marke Volkswagen Gospodarska vozila.

Prva vozila kupcima će se isporučivati krajem ove kalendarske godine.

  • ID. Buzz Pro(1) s pet sjedala od 476.456 kn (bruto cijena u koju su uračunata zakonska davanja bez eventualnih ekoloških poticaja)

  • ID. Buzz Cargo(2) od 430.931 kn (bruto cijena u koju su uračunata zakonska davanja bez eventualnih ekoloških poticaja)

  • Serijski dobro opremljen: LED glavna svjetla, 10" infotainment sustav u stilu tablet uređaja i 77 kWh baterija (neto)

  • Ekonomično "električno vozilo": niski fiksni troškovi zahvaljujući poreznim olakšicama, ekološkom bonusu i manjom potrebom za održavanjem

  • Početak pretprodaje očekujemo početkom lipnja, a prva vozila kupcima će se isporučivati krajem ove kalendarske godine

 

Marka Volkswagen Gospodarska vozila nudi praktičnu električnu mobilnost za sve one kojima je potrebno više prostora za život i rad. Vozila se nude bez lokalnih emisija ispušnih plinova, umrežena i digitalizirana, mogu se aktualizirati putem ažuriranja "Over-the-Air" te su iznimno ekonomična zahvaljujući električnom pogonu. ID. Buzz(1) s pet sjedala diljem Europe bit će najprije dostupan u vrhunskoj verziji "Pro", a ID. Buzz Cargo(1) bit će raspoloživ paralelno s uvođenjem na tržište. Oba modela bit će serijski dostupna s potpuno umreženim infotainment sustavima, višenamjenskim kolom upravljača, LED glavnim svjetlima, automatskim klima-uređajem, uređajem za reguliranje brzine te sustavima potpora i sustavima za upozorenje kao što su "Car2X" i potporom kočenja u nuždi "Front Assist" (za model ID. Buzz Pro dodatno je serijski dostupan sustav "Lane Assist").

 

 

Pogonski sustav MEB: Marka Volkswagen u svoja gospodarska vozila uvodi model ID. Buzz kao najveći član obitelji ID. vozila. Litij-ionska baterija nudi energetski kapacitet od 77 kWh (82 kWh bruto) te opskrbljuje elektromotor snage 150 kW (204 KS) smješten u stražnjem dijelu vozila okretnim momentom od 310 Nm iz stanja mirovanja. Potrošnja prema WLTP ciklusu: 20,6 kWh/100 km (Cargo: 20,4 kWh/100 km). Doseg iznosi do 423 kilometra (Cargo: 425 km). Na DC stanici za brzo punjenje baterija se može ponovno napuniti s 5 na 80 % svojeg kapaciteta uz najveću snagu punjenja od 170 kW nakon otprilike 30 minuta.

Serijska oprema modela ID. Buzz Pro

Sustavi potpora i komforni sustavi: Serijska oprema modela ID. Buzz Pro(1) obuhvaća cijeli niz najsuvremenijih sustava potpora. Uvijek dio paketa: "Car2X" (informira o lokalnim opasnostima, kao što je početak prometnog zastoja iza zavoja), potpora za izbjegavanje prepreka (olakšava izbjegavanje u slučaju maksimalnog kočenja), potpora za skretanje (upozorava i koči u slučaju prometa iz suprotnog smjera tijekom skretanja), potpora kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja pješaka i biciklista, sustav proaktivne zaštite putnika (između ostalog zatvara prozore prije potencijalnog sudara) i potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist". Osim toga, dio serijske opreme je i sustav prepoznavanja prometnih znakova. Pomoć pri parkiranju u prednjem i stražnjem dijelu vozila olakšava manevriranje. Idealnu klimu u vozilu serijski osiguravaju "Air Care Climatronic" s 2-zonskom regulacijom temperature, klimatiziranje vozila u mirovanju i filtar s aktivnim ugljenom.

Karoserija i vozni postroj: Među vanjske značajke modela ID. Buzz Pro(1) ubrajaju se dvoja klizna vrata, električno podesiva i preklopiva grijana vanjska zrcala, zatamnjena stakla u stražnjem dijelu vozila, brisač stražnjeg stakla i 19" kotači od lakog metala tipa "Tilburg" u crnoj boji s dijamantno poliranim površinama. Prednje gume su širine 235 mm, dok su u stražnjem dijelu vozila gume širine 255 mm s Airstop serijske opreme: LED glavna svjetla i osvjetljenje s projekcijom logotipa u području prednjih vrata.

Područje vozača i suvozača: Nalik na model Bulli, ID. Buzz ima visok položaj sjedenja, kao i prednji nasloni za ruke (unutrašnja strana sjedala) i pozicija višenamjenskog kola upravljača (koje je podesivo po visini i dubini). Prednja sjedala također se mogu namještati po visini. Dok su bočni dijelovi sjedala izvedeni od umjetne kože, za središnje dijelove sjedala upotrebljava se tkanina. Središnji dijelovi sjedala (prednja i vanjska stražnja sjedala) izvedena su u boji "Palladium", a vanjske površine od umjetne kože u tamnijoj nijansi boje "Soul". Za manje i veće svakodnevne predmete ID. Buzz(1) nudi brojne pretince i držače za napitke.

 

 

Infotainment: Marka Volkswagen svoju tehnologiju temelji na digitalnim instrumentima ("Digital Cockpit", 5,3" dijagonala zaslona) i infotainment sustavom "Ready 2 Discover" (10" dijagonala zaslona), uključujući digitalni radio (DAB+).Putem sustava "App-Connect" sa značajkom "App-Connect Wireless" u vozilu se mogu upotrebljavati različite aplikacije za smartphone uz Apple CarPlay ili Android Auto. Svi zasloni su ergonomski optimalno raspoređeni za rukovanje na jednoj vizualnoj osi. Desno od kola upravljača nalaze se dva USB-C priključka, dok je treći smješten u oblozi suvozačevih vrata. Osim toga, ID. Buzz Pro serijski je opremljen induktivnom funkcijom punjenja i odgovarajućim pretincem za smartphone. Jedan mali primjer velike ljubavi prema detaljima: iza unutrašnjih ručki vrata proviruju utisnuti znakovi smješka.

Stražnji dio vozila i prtljažnik: Drugi red sjedala može se preklopiti u omjeru od 1/3 ili 2/3 te uzdužno pomicati 150 mm. Nasloni se usto mogu zasebno preklopiti te namjestiti u pogledu nagiba. Posebna ljubav za detalje odražava se i u ovom području - i to u malim siluetama modela ID. Buzz1, koje su ugravirane u plastičnom obrubu sjedala. Iza stražnje klupe prostire se prtljažnik kapaciteta od 1121 litre (pri napunjenosti do visine serijske pokrivke prtljažnika). Kada se stražnja klupa preklopi te se iskoristi cjelokupni prostor za pohranu, dobiva se kapacitet od 2205 litara. Praktično: stolići na poleđini naslona prednjih sjedala mogu se otklopiti pod različitim kutovima za tablet uređaje, pametne telefone ili užinu. U bočnim dijelovima prtljažnika nalaze se uklonjive pregrade za osiguranje teretnog prostora, koje se pričvršćuju čičak-trakom na tepih teretne površine te štite prtljagu od oštećenja prilikom proklizavanja.

Dodatna oprema modela ID. Buzz Pro(1)

Individualizacija u nekoliko klikova: Putem dodatne opreme model ID. Buzz može se vrhunski individualizirati. Uz klasične značajke, kao što je sklopivi mehanizam za vuču (s električnim mehanizmom za otključavanje) ili sedam kombinacija kotača i guma (ljetni kotači od 18", 19" i 21", zimski kotači od 18" i 20"), koji su dostupni kroz različite pakete opreme. Time se pojednostavljuje konfiguracija modela ID. Buzz Pro.

Paket Design: Stvari kreću s paketom Design. On, između ostalog, sadrži "IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla", dinamičnu regulaciju dugih svjetala "Dynamic Light Assist", dinamično svjetlo za vožnju zavojima, osvijetljenu letvicu između glavnih svjetala i LED stražnja svjetla s funkcijom dinamičnog žmigavca. Dio paketa Design također su papučice od plemenitog čelika sa simbolom "Play" (papučica gasa) i "Pause" (papučica kočnice).

Paket Open & Close: Putem dvaju različitih paketa Open & Close serijski se raspoloživi sustav pokretanja bez ključa "Keyless Start" može proširiti u sustav "Keyless Advanced", koji je također sustav zaključavanja i pokretanja bez ključa. Osim toga, ovaj paket obuhvaća osvijetljena udubljenja ručica vrata (izvana), stražnji poklopac s električnim otvaranjem i zatvaranjem (uključujući rukovanje putem geste stopalom: "Easy Open" i "Easy Close") te osvjetljenje prednjeg područja stražnjeg dijela vozila. Tko se odluči za paket Open & Close "Plus", uz isti dobiva klizna vrata s električnim otvaranjem i zatvaranjem.

Paket potpora sa sustavom sa "Keyless Advanced": Uz veliku ponudu sustava potpora koje dolaze serijski, dodatno se proširuju paketom potpora sa sustavom "Keyless Advanced". On sadrži automatsku regulaciju razmaka "ACC stop & go" sa sustavom za ograničenje brzine, kameru za vožnju unatrag "Rear View", potporu pri parkiranju "Park Assist Plus", osvijetljene ručice vrata i alarmni uređaj protiv krađe. Umjesto sustava pokretanja bez ključa "Keyless Start", upotrebljava se "Keyless Advanced", prošireni sustav zaključavanja.

Paket potpora "Plus" sa sustavom "Keyless Advanced": Putem verzije "Plus" sadržaj paketa potpora proširuje se funkcijom "Travel Assist" sa zbirnim podacima (djelomično automatizirana vožnja duž cjelokupnog područja brzina), potporom pri promjeni voznog traka "Side Assist", funkcijom memorije za potporu pri parkiranju "Park Assist Plus" (omogućava izvedbu "naučenog postupka parkiranja"), prikazom okoline "Area View" i grijanjem kola upravljača.

Jedanaest varijanti boja: Volkswagen u svom programu Gospodarskih vozila serijski nudi model ID. Buzz Pro u "Candy Bijela" boji te opcijski u deset dodatnih varijanti boja: uni vanjskoj boji ("Candy bijela"), pet dodatnih metalik vanjskih boja ("Lemon žuta", "Starlight plava", "Energetic narančasta", "Mono srebrna" i "Bay Leaf zelena"), vanjskoj boji s bisernim efektom ("Deep crna") i četiri dvobojna vanjska laka. Ako se ovo vozilo s nultom stopom emisije naruči u izvedbi dvobojnog vanjskog laka, gornje područje, uključujući krov i prednji poklopac u obliku slova V, uvijek je izveden u "Candy bijeloj" boji. Površine ispod okolne karakteristične linije u ovom su slučaju izvedene u jednoj od metalik boja "Lemon žutoj", "Starlight plavoj", "Energetic narančastoj" ili "Bay Leaf zelenoj".

 

 

Paketi Infotainment: Putem različitih paketa i unutrašnjost modela ID. Buzz može se vrhunski individualizirati. Primjer za to jest paket Infotainment: njime se oprema proširuje navigacijskim sustavom "Discover Pro", rukovanjem govornim naredbama i sučeljem za telefon "Comfort". Osim toga, optimalan zvuk osigurava devet umjesto pet zvučnika. Također, dostupan je paket Infotainment "Plus" s dodatno proširenim opsegom funkcija i dodirnim zaslonom veličine 12" umjesto 10".

Paketi Comfort: Marka Volkswagen, za novi je model ID. Buzz1 razvila središnju konzolu s mogućnošću vađenja: ID. Buzz Box. Ona je dostupna u kombinaciji s paketom Comfort. Paket k tomu sadrži dodatne USB-C priključke za punjenje u stražnjem dijelu vozila, grijanje kola upravljača, vjetrobranskog stakla i sjedala, automatski zatamnjivo unutrašnje zrcalo te senzor za kišu i grijane mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla. U kombinaciji s paketom Comfort "Plus", u ponudi opreme dostupna je multiflexboard (varijabilna podnica prtljažnika) i mreža za prtljagu. Putem multiflexboarda može se stvoriti dodatna teretna površina od stražnje klupe sve do stražnjeg poklopca.

Interijer Style: Putem paketa Style individualiziraju se boje i materijali u unutrašnjosti. Početnu opciju pri tome označava paket Interijer Style, u kojemu su ukrasne letvice izvedene po želji u crnoj ili bijeloj boji. Isto u ovom slučaju vrijedi za grijano višenamjensko kolo upravljača presvučeno novom, veganskom umjetnom kožom. Kod paketa Premium Interijer Style središnji dijelovi sjedala izvedeni su od tkanine koja je u skladu s vanjskom bojom vozila te s ukrasnim elementima u instrumentnoj ploči i u vratima. Boja unutrašnjosti "X-Blue" odgovara vanjskoj boji "Starlight plavoj", "Saffron narančasta" odgovara "Energetic narančastoj", "Jade zelena" pristaje uz "Bay Leaf zelenu", a "Lemon žuta" istoimenoj vanjskoj boji. Vanjske površine sjedala u svijetloj nijansi boje "Mistral" sastoje se od umjetne kože s velikim udjelom recikliranog materijala. Osim toga, među detalje paketa Style ubrajaju se i ambijentalno osvjetljenje namjestivo u 30 boja (serijski: 10 boja) te nasloni za ruke s obje strane prednjih sjedala.

Interijer Style "Plus": Kod paketa Interijer Style "Plus" oprema se dodatno nadopunjava pretežito električno podesivim komfornim prednjim sjedalima s funkcijom memorije te pneumatski podesivom potporom za kralježnicu i grijanjem sjedala.

Serijska oprema modela ID. Buzz Cargo(2)

Sustavi potpora i komforni sustavi: ID. Buzz Cargo(1) napušta tvornicu kao jedno od prvih gospodarskih vozila na svijetu koje je serijski opremljeno sustavom upozorenja "Car2X". Također je uvijek dio opreme: potpora kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja pješaka i biciklista. Pomoć pri parkiranju u prednjem i stražnjem dijelu vozila olakšava manevriranje i u transporteru. Također u serijskoj opremi: automatski klima-uređaj ("Climatronic"), uključujući klimatiziranje vozila u mirovanju, filtar s aktivnim ugljenom te centralno zaključavanje sa sustavom pokretanja bez ključa "Keyless Start".

Karoserija i vozni postroj: Za razliku od modela ID. Buzz Pro(1), ID. Buzz Cargo(1) serijski je opremljen zatvorenom bočnom stranicom na vozačevoj strani. Dio ostale opreme su stražnji poklopac s prozorom, grijanje stakla i brisač. Također dio serijske opreme: LED glavna svjetla, električno podesiva i grijana vanjska zrcala, brisač stražnjeg stakla i zeleno termoizolacijsko staklo. Jednako kao kod modela ID. Buzz Pro, ručke na vozilu uvijek su lakirane u boji karoserije. ID. Buzz s nultom stopom emisije isporučuje se s 18" čeličnim kotačima i srebrnim poklopcima kotača (gume: 235 sprijeda, 255 straga). Serijska vanjska boja modela ID. Buzz Cargo je "Candy bijela".

Područje vozača i suvozača: ID. Buzz Cargo(1) serijski je opremljen trima mjestima za sjedenje sprijeda: pokraj vozačeva sjedala, koje je podesivo po visini, nalazi se klupa s dva sjedala. Međutim, po želji je ovdje na raspolaganju i jedno pojedinačno sjedalo. Presvlake sjedala dolaze u tamnoj boji, a dostupna je i izvedba umjetne kože. Također, vozilo sadrži izrazito izdržljivu podnu oblogu u vozačevoj kabini.

Infotainment: Baš kao i model ID. Buzz Pro(1), ID. Buzz Cargo(1) također je opremljen infotainment sustavom "Ready 2 Discover" (10" zaslon). Također u vozilu: višenamjenska kamera za optimizaciju funkcija sustava "Front Assist". Mobilne i ostale uređaje može napajati utičnica od 12 V, dva USB-C priključka i dva dodatna USB-C priključka za punjenje. Osim toga, opcijski su dostupni pretinac za smartphone s funkcijom induktivnog punjenja i sučelje za mobilni telefon.

Teretni prostor: ID. Buzz Cargo(1) iza sjedala serijski je opremljen fiksnom pregradnom stijenkom za razgraničavanje teretnog prostora. On je veličine 3,9 m3 i nudi dovoljno prostora za dvije Euro palete, koje se mogu prevoziti i kada se smjeste poprečno između okvira kućišta kotača. Najveća duljina teretnog prostora na podnici iznosi 2,20 m, a najveća širina 1,73 m. Najveća nosivost tereta iznosi 650 kg. Teret se može osigurati putem šest ušica za vezanje tereta u stabilnoj podnici i opcijski putem vodilica za vezanje tereta u bočnim stranicama. Vozilo se serijski isporučuje s furnirom od drva kruške debljine 5 mm, na koji je zalijepljena gumena obloga podnice (PP plastična saćasta struktura) debljine 15,5 mm.

 

 

Dodatna oprema modela ID. Buzz Cargo(1)

Pojedinačne značajke i paketi: Kupci gospodarskih vozila imaju drugačije zahtjeve u pogledu konfiguracije od vozača putničkih izvedbi vozila. Za model ID. Buzz Cargo(1) marka Volkswagen Gospodarska vozila stoga je koncipirala tri posebna paketa: Sve pod kontrolom, Potpuna preglednost, Potpore za vozača. Osim toga, na raspolaganju su pojedinačne značajke, pomoću kojih se vozilo može ciljano prilagoditi posebnim svrhama upotrebe.

Sve pod kontrolom: Ovaj paket obuhvaća "Keyless Advanced" (automatski sustav zatvaranja za centralno zaključavanje), alarmni uređaj protiv krađe za vozačevu kabinu i osvijetljena ručica vrata. Također, postoji paket Sve pod kontrolom "Plus" koji je proširen stražnjim poklopcem s električnim otvaranjem i zatvaranjem, uključujući funkcije "Easy Open" i "Easy Close" (otvaranje i zatvaranje putem geste stopalom).

Potpore za vozača: U osnovnoj verziji u kojoj je ovaj paket dostupan marka Volkswagen Gospodarska vozila objedinjuje sustav "Travel Assist" (potpomognuto uzdužno i poprečno vođenje), "Emergency Assist" (potpora za hitne slučajeve), automatsku regulaciju razmaka "ACC stop & go" i sustav za ograničenje brzine te višenamjensko kolo upravljača, koje je u ovom slučaju presvučeno umjetnom kožom. Osim toga, na raspolaganju je i paket Potpore za vozača "Plus": u njemu su dodatno sadržani kamera za vožnju unatrag "Rear View", električno preklopiva vanjska zrcala sa zakretanjem suvozačevog zrcala prema dolje, "Side Assist" s potporom pri promjeni voznog traka i osvjetljenje okoline s projekcijom logotipa. Također, ID. Buzz Cargo u ovom se slučaju oplemenjuje kućištem vanjskog zrcala u crnoj boji visokoj sjaja te ručicama vrata lakiranim u boji karoserije.

Potpuna preglednost: Pogled unatrag usavršava paket Potpuna preglednost. On obuhvaća kameru za vožnju unatrag "Rear View", preklopiva i električno podesiva vanjska zrcala (kućište u crnoj boji visokog sjaja) sa zakretanjem suvozačevog zrcala prema dolje te potporu pri promjeni voznog traka "Side Assist". Također, ID. Buzz Cargo(1) ovim paketom dobiva osvjetljenje okoline s projekcijom logotipa i ručice vrata lakirane u boji karoserije.

Pojedinačne značajke (izbor): Putem klasičnih pojedinačnih opcija ID. Buzz Cargo ciljano se unaprjeđuje za predviđenu svrhu upotrebe. Tako su za teretni prostor dostupne univerzalna podnica s vodilicama za vezanje tereta u uzdužnom smjeru, dodatne vodilice za vezanje tereta za bočne stranice i pregradna stijenka, pregradna stijenka s prozorom te verzija pregradne stijenke s otvorom za prijevoz dugih predmeta u području poda, kako bi se mogli prevoziti i posebno dugački predmeti. Među ostalim značajkama potrebno je spomenuti ID. Buzz Box Cargo u Cargo verziji, mehanizam za vuču (s mogućnošću električnog otključavanja) i utičnicu od 230 V u oblozi suvozačeva sjedala.

Također se zasebno mogu naručiti: alarmni uređaj protiv krađe za vozačevu kabinu, "IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla", automatska regulacija dugih svjetala "Light Assist", potpora za izbjegavanje prepreka, potpora za skretanje, sustav prepoznavanja prometnih znakova, "Park Assist Plus", uključujući funkciju memorije (automatizirano parkiranje), osvjetljenje prednjeg područja stražnjeg dijela vozila, 19" i 20" kotači od lakog metala, navigacijski sustav "Discover Pro", "App-Connect", uključujući "App-Connect Wireless", te nasloni za ruke za verziju s dva pojedinačna sjedala.

Jedanaest varijanti boja: ID. Buzz Cargo(1) serijski se isporučuje u "Candy bijeloj" boji. Opcijski je dostupno šest dodatnih varijanti boja: pet metalik lakova ("Mono srebrna metalik", "Lemon žuta", "Starlight plava", "Energetic narančasta" i "Bay Leaf zelena") te jedna vanjska boja s bisernim efektom ("Deep crna"). Kasnije će se i ID. Buzz Cargo nuditi u četiri varijante dvobojnog laka. U tomu je slučaju gornje područje, uključujući krov i prednje područje u obliku slova V, lakirano u "Candy bijeloj" boji. Donje su površine izvedene, po želji, u jednoj od četiriju metalik nijansi "Lemon žutoj", "Starlight plavoj", "Energetic narančastoj" ili "Bay Leaf zelenoj".

U Hrvatskoj se službeni početak prodaje očekuje krajem 2022. godine. ID. Buzz će se u početku nuditi u dvije izvedbe, putničkoj sa 5 sjedala i teretnoj Cargo izvedbi, obje izvedbe u PRO verziji. Oba modela će dolaziti sa baterijom kapaciteta 77kWh neto i motorom snage 150kW. Doseg ID. Buzz Pro prema WLTP-u iznosi do 423 km, a ID. Buzz Cargo Pro do 426 km.

 

 

1. ID. Buzz Pro: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 18,9 (NEFZ); kombinirana 21,7 - 20,6 (WLTP), kombinirane emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+++
2. ID. Buzz Cargo: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 22,2 - 20,4 (WLTP); kombinirane emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+++.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim