Izbornik
Zatvoriti izbornik

26.4.2022 Novi Amarok marke Volkswagen Gospodarska vozila

Karizmatični onroad i offroad profesionalac

 • Premium: Amarok s novim dizajnom i novim tehnologijama

 • Učinkovit: novi V6 dizelski motor i četiri dodatne vrste motora

 • Po želji: dva različita pogona na sve kotače ili pogon na stražnje

  kotače

 • Tehnološki napredan: više od 30 sustava potpora postavlja nova

  mjerila za pickup vozila

 • Individualan: "PanAmericana" i "Aventura" kao vrhunske razine

  opreme

 • Uvođenje na hrvatsko tržište očekuje se početkom 2023. godine

Marka Volkswagen Gospodarska vozila predstavit će potpuno novu generaciju svojeg pickup vozila Amarok tijekom 2022. godine, a ona će se odlikovati još boljim karakteristikama za cestovnu i offroad vožnju. Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoafričkoj Republici - novi Amarok svojim se izraženim robusnim kvalitetama, najboljom opremom, uvelike proširenim spektrom sustava potpora i znatno većim programom pogonskih sustava od svojeg prethodnika ponovno postavlja na sam vrh B segmenta pickup vozila. Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već voze Europom.

 

Inovativni premium dizajn ovoga svestranog vozila izveden je tipično za Amarok, no istovremeno sasvim novo. Snažan i karizmatičan vanjski dizajn ovdje se savršeno stapa s kvalitetnom unutrašnjošću. Unatoč kamuflaži već je sada očigledno da su mu se dimenzije promijenile: uz 5350 mm novi je model najmanje 100 mm dulji od svojeg prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm obuhvaća povećanje od 175 mm - zahvaljujući čemu dvostruka kabina pruža više prostora. Također, nosivost se povećava na do 1,2 tone, a suvereno najveće vučno opterećenje od 3,5 tona sada je moguće zahvaljujući većem broju varijanti motora i mjenjača. Budući da se međuosovinski razmak novog modela Amarok povećao više nego što se povećala ukupna duljina, smanjuju se prevjesi karoserije. To se pozitivno odražava na vanjski kut nagiba, a time i na prikladnost za terensku vožnju. Sposobnosti offroad vožnje novog modela Amarok također su usavršene znatno većom dubinom uranjanja nego što je to bio slučaj kod njegova prethodnika.

 

Ovisno o varijanti motora i mjenjača te tržištu, na raspolaganju će biti benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s od četiri do šest cilindara i obujmom od 2,0 do 3,0 litre - po želji s pogonom na stražnje kotače te pogonom na sve kotače koji je stalan ili koji se može uključiti po potrebi. Unaprijed konfigurirani profili vožnje u više stupnjeva s cijelim nizom varijanti podržavaju vozača i u onim situacijama koje nisu toliko uobičajene. S obzirom na to da je tako dobro opremljen, u novom modelu Amarok ubuduće ćete se moći hvatati u koštac s gotovo svakim izazovom na koji možete naići tijekom manjih i većih pustolovina ovog pickup vozila. Dodatnu sigurnost k tomu pruža više od 30 sustava potpora, od kojih je više od 20 sasvim novo za modelsku liniju Amarok.

Dizajn kao oličenje suverenosti

Iako se još krije iza kamuflaže, vanjski dizajn ovog pickup vozila ubuduće će se predstavljati sa svoje snažne i karizmatične strane. "Uvelike smo promijenili arhetipski dizajn modela Amarok u njegovoj najnovijoj generaciji. On je sada znatno izražajniji i suvereniji nego ikada prije", ukratko objašnjava ovaj impozantni rezultat Albert Kirzinger, glavni dizajner marke Volkswagen Gospodarska vozila.

Posebno je oličenje suverenosti novo izvedeni prednji dio vozila. Markantan: robustan i iznimno uspravan poklopac motora s nepogrješivim DNK-om marke Volkswagen. Karizmatične: vodoravne, gornje kopče rešetke hladnjaka s precizno integriranim i uskim LED glavnim svjetlima, koje su dio serijske opreme za sve razine ovoga modela. Opcijski se nude "IQ.LIGHT - matrix LED glavna svjetla", koja dodatno ističu optiku tehnološkog napretka svojstvenu za novi Amarok. Ispod poprečnih kopči maska rešetke hladnjaka, ovisno o verziji, individualno prelazi u vodoravnu strukturu prednjeg dijela vozila ili dizajn u obliku slova X kod vrhunskih varijanti opreme.

 

Posebno naglašeno u silueti vozila: rubovi kućišta kotača koji su baš kao u prethodnom modelu izvedeni u obliku polukruga. Za razliku od brojnih drugih pickup vozila, gornji rub kućišta kotača čini gotovo ravnu, a ne kružnu liniju - što je tipično svojstvo modelske linije Amarok. Blatobrani koji se nalaze iznad kotača od lakog metala veličine do 21", a koji su prvi put serijski dostupni s gumama za sve vrste terena, moćnog su izgleda. Iznimno je skladno u bočnom dijelu vozila integrirana vizualna veza teretnog sanduka s C stupovima. Albert Kirzinger: "Aerodinamični Styling bar - ukrasna šipka koja se proteže iznad teretnog sanduka, a koja služi vizualnom produljenju dvostruke kabine ka sanduku - naglašava dinamične i robusne proporcije karoserije novog modela Amarok."

Novo je pickup vozilo marke Volkswagen Gospodarska vozila markantno i kada se pogleda njegov stražnji dio. Širok poklopac teretnog prostora uokviren je serijskim LED stražnjim svjetlima, a duž gotovo cjelokupne širine poklopca ugraviran je natpis Amarok. Baš kao i prethodni model, novi Amarok u teretnom prostoru između kućišta kotača nudi dovoljno prostora za Euro paletu koja se utovaruje poprečno te koja se ondje može pričvrstiti robusnim ušicama za vezanje tereta.

 

Unutrašnjost za profesionalne zadatke i dugačka putovanja

Unutrašnjost modela Amarok doima se funkcionalnom i izuzetno kvalitetnom zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje, digitalnom cockpitu i infotainment zaslonu u formatu tableta - to su mahom detalji koji dodatno naglašavaju premium karakter ovoga pickup vozila. Tomu dojmu pridonosi i opcijski dostupni ekskluzivni zvučni sustav te površine instrumentne ploče i obloge vrata izvedene u plemenitoj optici kože s lijepim ukrasnim šavovima. U skladu s pozicioniranjem ovog vozila u premium segmentu jest i novi sustav sjedala.

On svim putnicima pruža već dobro poznati komfor marke Volkswagen: vozač i ostali putnici u novom modelu Amarok sjedaju na udobna i široka sjedala, koja se opcijski mogu konfigurirati s mogućnošću električnog namještanja u 10 položaja. Stražnji dio DoubleCab varijante modela Amarok k tomu trima odraslim putnicima pruža pregršt prostora tijekom putovanja.

Novi Amarok bit će dostupan s pet varijanti opreme: osnovnu opremu označava razina "Amarok", za kojom slijede varijante opreme "Life" i "Style". U ponudi Volkswagen Gospodarskih vozila biti će dostupne i top razine opreme "PanAmericana" (s offroad karakterom) i "Aventura" (s cestovnim karakterom).

 

Nasljednik uspješnog modela

Do sada je prodano više od 830 000 primjeraka modela Amarok u Europi, Južnoj Americi, Južnoafričkoj Republici i Oceaniji. Prednosti ovoga uspješnog premium pickup vozila: suvereni pogonski sustavi, visoka korisna nosivost, dosljedna funkcionalnost i autentičan dizajn prikladan za vožnju svim terenima. Marka Volkswagen Gospodarska vozila novom generacijom ovog modela dodatno unaprjeđuje te prednosti.

Na tržišta prvih zemalja novi Amarok bit će uveden krajem 2022. godine, s dvostrukom kabinom i četiri vrata (DoubleCab). Na hrvatskom tržištu uvođenje modela očekuje se početkom 2023. godine.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim