Izbornik
Zatvoriti izbornik

4.9.2020 Svjetska premijera: novi Caddy California

Novi model Caddy California temelji se na potpuno redizajniranoj petoj generaciji linije modela Caddy.

  • Potpuno novi model: Caddy California temelji se na potpuno redizajniranoj petoj generaciji linije modela Caddy

  • Svestrana funkcionalnost: Caddy California s varijabilnim životnim, spavaćim i skladišnim prostorom postaje univerzalnim vozilom za svakodnevni život i putovanja

  • Kompaktan plinski štednjak: mini kuhinja izvlači se iz stražnjeg dijela vozila i olakšava korisniku kuhanje dok stoji

  • Progresivnost: "Digital Cockpit", online infotainment, novi sustavi potpora za vozača i održivi TDI motori sa sustavom dvostrukog doziranja

  • Virtualni štand na sajmu za kamperska vozila: marka Volkswagen gospodarska vozila nudi novo online kampersko iskustvo

Marka Volkswagen gospodarska vozila predstavlja svjetsku premijeru novog modela Caddy California. Baš svaki je detalj nanovo osmišljen, razvijen i dizajniran - no ovo je vozilo ipak nepogrješivi nasljednik svestranog modela Caddy Beach. Crossover kompaktnog kombija i inteligentno konstruiranog kamperskog vozila. Njegovo ime govori sve: California. On je oličenje inovativnih, detaljnih rješenja koja su u obliku modela T3, T4, T5, T6 i T6.1 model Californiu učinile najuspješnijim kamperskim kombijem na svijetu. Modelom Grand California marka Volkswagen gospodarska vozila prenijela je filozofiju "svestranosti" modela California u veću klasu vozila Crafter tijekom 2019. godine. Sada, u 2020. godini, model Caddy California slavi svoj debi u segmentu kompaktnih kamperskih vozila. Dakle, od sada će postojati tri modela California - obitelj kamperskih vozila za svačiji džep, svako putovanje i svaku pustolovinu.

 

Model Caddy California temelji se na petoj generaciji modela Caddy. Dakle, on je prvi kamperski kombi za koji su iskorištene prednosti modularne poprečne platforme (MQB): najsuvremenije tehnologije i veća ponuda prostora. Caddy California, s dužinom od 4501 mm, uvest će se na tržište prije kraja tekuće godine. Verzija s dužim međuosovinskim razmakom uslijedit će tijekom 2021. godine (dužina: 4853 mm). Stražnji dio vozila impresionira svim elementima kojima se vrhunski kamperski kombi mora odlikovati, i to do najsitnijeg detalja. Oni uključuju novi krevet s mogućnošću rasklapanja. Upotrebom džepičastih opruga i visokokvalitetnog madraca njegova, konstrukcija jamči jednako visoku razinu ugodnog spavanja poput kreveta u modelima T6.1 California i Grand California. Zahvaljujući dimenzijama od 1980 × 1070 mm, ovaj je krevet zaista velik. Kada se sklopi, smanjuje se na svega trećinu svoje dužine i može se kompaktno smjestiti iznad prostora prtljažnika. Dok je kod prethodnog modela drugi red sjedala bio dio konstrukcije kreveta, to sada više nije slučaj. Dakle, prije početka putovanja moguće je jednostavno izvaditi drugi red sjedala. Stoga Caddy California i u tomu području nudi impresivnu, povećanu količinu prostora za pohranu.

 

Nova mini kuhinja čini ovo kompaktno kampersko vozilo još svestranijim

Opcijska mini kuhinja dostupna u modelu Caddy California nova je značajka, istaknuti element i jedinstvena prodajna točka u ovoj klasi kamperskih kombija. Pričvršćena s lijeve strane utovarnog prostora ispod kreveta, ona se može izvući prema natrag kada su stražnja vrata otvorena. Stoga i stražnja vrata nude zaštitu od kiše tijekom kuhanja. Činjenica što se kuhinjom može koristiti u stražnjem dijelu vozila kupcu također omogućuje optimalan pristup elementima za kuhanje dok uspravno stoji. Nova mini kuhinja sastoji se od dva dijela s mogućnošću izvlačenja. U gornji je dio integrirana jedna plinska ploča za kuhanje, a dodatno su ugrađeni i zaštita od vjetra te praktična polica. Donji dio s mogućnošću izvlačenja sadrži ladicu za pribor za jelo te dodatni prostor za pribor za kuhanje. U stražnji dio kuhinje ugrađena je kutija s mogućnošću sigurnog zaključavanja (s podnim prozračivanjem) za plinsku bocu (težina punjenja oko 1,85 kg). Zahvaljujući mini kuhinji, Caddy California dobiva "počast" tipskog odobrenja u svojstvu kamperskog vozila.

Prvi put s panoramskim krovom od 1,4 m2

Caddy California opcijski se može konfigurirati s velikim panoramskim krovom. Noću se stakleni krov veličine 1,4 m2 može otvoriti za promatranje zvijezda, dok danju osigurava obilan protok svjetlosti u unutrašnjosti. Marka Volkswagen gospodarska vozila dodatno je poboljšala praktičan sustav torbi za pohranu na stražnjim bočnim prozorima, u koje mogu stati predmeti težine do pet kilograma s obje strane. Sustav zastora također je dodatno poboljšan. Izvedeni u svijetlom, neutralnom dizajnu, zastori na prednjim bočnim prozorima i stražnjem prozoru ponovno se osiguravaju magnetima ušivenim u tkaninu. Također, stražnji bočni prozori prekriveni su torbama za pohranu. Uz magnete, za vjetrobransko staklo i panoramski krov upotrebljavaju se dodatni elementi za pričvršćivanje. 

 

Pametna, detaljna rješenja savršeni su partneri za kampiranje

Novi otvori za prozračivanje s integriranom zaštitom od insekata za vozačeva i suvozačeva vrata - koje sigurno pridržavaju okviri bočnih prozora i okvir vrata - poboljšavaju atmosferu u prostoru za boravak na kampiralištima. Novi sustav LED spot svjetala s mogućnošću besprijekornog zaslanjanja svojim individualnim postavkama za toplo, bijelo svjetlo osigurava osvjetljavanje prostora iznad kreveta, dok su LED diode u stražnjem poklopcu zaslužne za kvalitetno osvjetljavanje svega što je potrebno. Dvije stolice za kampiranje i stol za kampiranje - klasični elementi koji su kako lagani tako i praktični - mogu se brzo pohraniti u redizajniranoj torbi ispod kreveta.

Novi sustav šatora čini model Caddy California obiteljskim kamperskim vozilom

Još jedna nova značajka: novi, modularni sustav šatora1 koji se može povezati s modelom Caddy California. S obzirom na to da je samostojeći, to je sustav šatora koji se može upotrebljavati i zasebno, bez modela Caddy. Po želji se šator može proširiti dodavanjem kabine za spavanje. Njome se povećava veličinu prostora za boravak tako da se stvori dovoljna količina prostora za cijelu obitelj i svu kampersku opremu. U tomu će slučaju dvoje ljudi spavati u vozilu Caddy California, a dvoje u novom šatoru. Zahvaljujući svojim "zračnim stupovima", njihovo se postavljanje provodi brzo i iznimno jednostavno. Veliki prozori, koji se usto mogu u potpunosti otvoriti, osiguravaju veliku količinu svjetla tijekom dana.

Najnovija generacija tehnološki naprednog infotainment sustava

Zahvaljujući modularnoj poprečnoj platformi (MQB), ova je modelska linija opremljena novim tehnologijama. Interaktivna sučelja za vozača i suvozača stvaraju se, na primjer, novim "Digital Cockpitom" (opcijskim potpuno digitalni instrumenti) te radio i infotainment sustavima sa zaslonima veličine do 10". Stapanjem "Digital Cockpita" i vrhunskog 10" navigacijskog sustav Discover Pro stvara se novi digitalni krajolik prikaznih i upravljačkih elemenata: "Innovision Cockpit". Putem jedinice za online povezivost (OCU) s integriranom eSIM karticom infotainment sustavi mogu pristupati Mobilnim online uslugama i funkcijama značajke "Volkswagen We". Dakle, novi Caddy California uvijek će biti povezan.

 

Nova aplikacija "California on Tour" predstavlja praktičnog suputnika

Savršeno se uklapajući u svijet digitalnih usluga modela Caddy California, sada je dostupna i nova, besplatna aplikacija "California on Tour". Razvijena za pametne telefone s operacijskim sustavima Apple i Android, ova aplikacija pruža cijeli niz informacija, uključujući podatke o kampiralištima i mjestima na kojima se može kampirati, kamperskim trgovinama, postajama za dolijevanje i zbrinjavanje vode, svim vrstama rekreativnih aktivnosti (poput najma bicikala i mogućnosti za razgledavanje) te funkcijama modela Caddy California. Aplikacija se može upotrebljavati sa svim kamperskim kombijima marke Volkswagen gospodarska vozila.

Vožnja i manevriranje s potporom

Nove, istaknute tehnološke značajke modela Caddy California uključuju progresivne sustave potpora za vozača kao što je Travel Assist - sustav za djelomično automatiziranu vožnju duž cijelog raspona brzina. Jednako inovativno: potpora za manevriranje prikolicom Trailer Assist za djelomično automatizirano, a time i iznimno jednostavno manevriranje prikolicom. U modelu Caddy California ukupno će biti dostupno 19 različitih sustava potpora za vozača.

Održivi motori i opcijski pogon na sve kotače

Novi dizelski motori (TDI) s turbopunjačem u modelu Caddy California posebno su održivi. Zahvaljujući dvostrukom katalizatoru SCR i sustavu dvostrukog ubrizgavanja sredstva AdBlue koji je njime omogućen, emisije dušikovih oksida (NOx) znatno se smanjuju u usporedbi s prethodnim modelom. Tijekom uvođenja na tržište TDI motori bit će dostupni s dvije razine izlazne snage: 55 kW (75 KS) i 90 kW (122 KS). Učinkovitost TDI motora dodatno je poboljšana novim vanjskim dizajnom modela Caddy California. Dodatna napomena: cw-vrijednost (prethodni model: 0,33) smanjena je na 0,30, novu rekordnu vrijednost za ovaj segment vozila. Također, svi koji vole ići kampirati izvan utabanih staza moraju znati da će, kao što je već bio slučaj s modelom Caddy Beach, model Caddy California također biti dostupan s pogonom na sve kotače (4MOTION) kao alternativom serijskom pogonu na prednje kotače.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim