Izbornik
Zatvoriti izbornik

25.6.2018 Rekord proizvodnje:
100 000 kampera California „Made in Hannover“

Postižući novi proizvodni rekord, najuspješniji mobilni dom u svojoj klasi iznova postavlja nova mjerila: stotisućiti model California upravo je proizveden u tvornici Hannover-Limmer, a sa svojim "odmorom iz snova na četiri kotača" marka Volkswagen gospodarska vozila također se kreće prema novom ovogodišnjem proizvodnom rekordu.

Rekord proizvodnje:
100 000 kampera California „Made in Hannover“

Fascinantan, zabavan za vožnju i oličenje slobode na četiri kotača: model California marke Volkswagen gospodarska vozila. Postižući novi proizvodni rekord, najuspješniji mobilni dom u svojoj klasi iznova postavlja nova mjerila: stotisućiti model California upravo je proizveden u tvornici Hannover-Limmer, a sa svojim "odmorom iz snova na četiri kotača" marka Volkswagen gospodarska vozila također se kreće prema novom ovogodišnjem proizvodnom rekordu. Samo je lani marka postigla novi rekord s 15 155 proizvedenih vozila California (+18 %).

Rekordno stotisućito vozilo koje je proizvedeno u Limmeru jest California "Ocean" (2.0 TSI, 150 kW) sa sustavom 4MOTION, 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, dvobojnim lakom "Candy bijela / Starlight plava metalik" s odgovarajućim tamnoplavim podiznim bočnim krovnim elementima i ceradom te nosačem za bicikl, navigacijskim sustavom, kuhinjskim jedinicama, podovima u imitaciji drva i još puno toga.

Dr. Eckhard Scholz, predsjednik uprave marke Volkswagen gospodarska vozila, rekao je povodom slavljeničkog događanja: "Nismo mogli bolje osmisliti ovu priču o uspjehu legende. Naime, 100 000 vozila također znači 100 000 kupaca koji žive svoj san o neovisnosti, putovanju i uživanju s modelom California. Kamper California ikona je među kamperima i rekreacijskim vozilima, najomiljeniji i najprodavaniji mobilni dom svoje vrste."

Obraćajući se zaposlenicima, Scholz je rekao: "Ovaj je uspjeh u prvom redu vaš uspjeh. Svojom strašću i stručnošću ne samo da svaki dan stvarate automobilske vrijednosti "Made in Hannover", već je svatko od vas pridonio i nastavlja pridonositi činjenici što je ovo vozilo postiglo svoj kultni status za brojne naraštaje te što će ostati mobilni dom koji nudi užitak u odmoru u sklopu serijske opreme."

Bertina Murkovic, predsjednica radničkog vijeća, rekla je: "Hannover jest i ostat će dom Bullija. To također uključuje model California, sasvim posebno i jedinstveno vozilo koje vi, dragi suradnici, proizvodite primjenom svojih vještina i znanja te ga time također činite dijelom svoje priče o uspjehu. Odluka za proizvodnju modela California u Limmeru sada se pokazala ispravnom. Od prvobitnih 60 zaposlenika, ovdje, u tvornici u Limmeru, sada vas je otprilike 300. Moje su zahvale upućene cjelokupnom timu i glavnoj tvornici u Hannoveru, koji su svojim iznimnim zajedničkim trudom model 'Cali' učinili kultnim vozilom!"

Volker Eissele, voditelj odjela za individualizirana rješenja marke Volkswagen gospodarska vozila, rekao je: "Neprestano poboljšavamo svoj bestseler, unaprjeđujemo njegov dizajn i usavršavamo njegovu konstrukciju. Rezultat je činjenica da California svojom bogatom ponudom praktičnih funkcija nudi neograničene mogućnosti za putovanje i neusporedivu fleksibilnost u svakodnevnom životu."

Proizvodnja modela California

Priča o uspjehu ovog doma na četiri kotača započela je prije 30 godina. Model California razvijan je zajedno s modelom "Westfalia". On se temeljio na trećoj generaciji Transportera i isprva proizvodio u Rheda-Wiedenbrücku. Od 2004. godine marka Volkswagen gospodarska vozila razvija i proizvodi model California isključivo u tvornici Hannover-Limmer. Pogon za proizvodnju modela California prostire se na otprilike 13 000 četvornih metara.

Ondje je zaposleno oko 300 djelatnika koji rade u tri smjene. Osnovne se konstrukcije vozila u Limmer prevoze pomoću teretnih vozila iz glavne tvornice Hannover-Stöcken. Karoserija se priprema za sljedeću fazu proizvodnje i stoga ima potreban otvor za podizni krov. Stručnjaci ručnim radom opremaju modele California (s početnom cijenom od 43 221 EUR uklj. PDV) u skladu sa specifikacijama kupaca. Nedavno je modelu California dodijeljen naslov "Mobilni dom 2018. godine" iz razloga što je najomiljeniji kompaktni kamper. Nakon više od 30 godina od lansiranja modela California ukupno je proizvedeno više od 160 000 vozila, od kojih 100 000 u tvornici Hannover-Limmer.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim