Sustavi potpore u vožnji 6.1

Visoka razina udobnosti. Tijekom cijelog putovanja.

Svatko tko je često na putu mora se znati suočiti s raznim vremenskim i prometnim situacijama. Srećom, s modelom California 6.1 nikada niste usamljeni.

Nadzor bočne strane vozila1

Nadgleda bočne strane vozila i prikazuje kritične pristupe stupovima ili zidovima na zaslonu infotainment sustava. Film o sustavu pomoći prikazuje primjer Crafter modela.

Sustav potpore pri jakim naletima vjetra1

Ovaj sustav potpore će stabilizirati vozilo pri snažnim naletima vjetra pomoću automatskih intervencija u kočenju. 

Sustav potpore za zadržavanje vozila u voznom traku "Lane Assist"1 2

Nadzire traku u kojoj se krećete svojim vozilom i pomoću intervencija u upravljanju vozilom zadržava isto unutar voznog traka. 

Sustav pomoći pri izalsku s prakirnog mjesta1

Ovaj sustav će vam biti koristan prilikom stražnjeg izlaska s prakirnog mjesta, tako što će reagirati u kritičnim situacijama kada se primjerice približava drugo vozila. U određenim situacijama će automatski zaustaviti vozilo, kako bi izbjegli nezgodu.

Sustav potpore pri parkiranju "Park Assist"1

Pomaže pri parkiranju na bočnim i paralelnim parkirališnim mjestima automatski obavljajući optimalne pokrete upravljača, dok vozač mora primijeniti samo gas, kočnicu i spojku. 

Automatska regulacija razmaka ACC uklj. sustav nadzora okoline "Front Assist" s City funkcijom naglog kočenja1

Automatski prilagođava brzinu prema brzini vozila ispred, držeći udaljenost koju određuje vozač.

Sustav potpore za vožnju s prikolicom "Trailer Assist"1

Ovaj sustav potpore pojednostavit će vam upravljanje prikolicom za vrijeme manevriranja po poprečnim parkirnim mjestima, kao i pri skretanju unatrag.

Prikaz tlaka u gumama (nije prikazano)1

Obavještava vozača o trenutnom tlaku u gumama prije i za vrijeme vožnje te upozorava na gubitak tlaka. U svakom kotaču nalaze se senzori koji putem radija daju informacije o tlaku i temperaturi.

 

Sustav prepoznavanja prometnih znakova (nije prikazano)1

Snima ograničenja brzine, zabrane pretjecanja kao i pravovremeno uočavanje i obavještavanje vozača o vremenskim ograničenjima prolaska određenim cestama.

 

Sustav potpore za kretanje na nizbrdicama (nije prikazano)1 3

Omogućuje kontroliranu i udobnu vožnju nizbrdo reguliranjem brzine motora i, ako je potrebno, aktiviranjem kočnica.

Unutar granica sustava.

Vozač je obavezan u svakom trenutku biti u mogućnosti preuzeti potpunu kontrolu nad vozilom te je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju. 

Dostupno samo u kombinaciji s pogonom na sve kotače 4MOTION.

Zatvori
Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Zatvoriti izbornik

California 6.1

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim